• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborná špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná špenátová polévka

autor: milan83.pluhar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná špenátová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 16
      plátek špenát 12 - 16 listů, může být i mražený (1 kostka)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      kostka masox
    • 0,25
      l mléko (Hrnek)
    • 1
      balení šlehačka
    • česnek
    • 1
      ks klobása (Může být i jiná uzenina, ale nejlepší je nějaká pikantní)
    • 2
      ks brambory Větší
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čerstvý špenát přivedeme k varu v osolené vodě, poté necháme cca 45 min. vařit. Po uvaření necháme ve stejném hrnci vychladnout a vychlazené rozmixujeme. Ve vodě rozmixovaný špenát dáme opět vařit, přidáme na velmi drobné kostičky nakrájené brambory, dvě špetky soli (dle chuti), utřený česnek (může být i sušený), na drobné kousky nakrájenou klobásu, přilijeme mléko, vložíme masox. Za občasného míchání si připravíme jíšku (máslo a hladká mouka), kterou pak vlijeme do hrnce s připravenou polévkou. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté vlijeme šlehačku, chvíli ještě mícháme a odstavíme. Polévka je hotova.
2
**Typ 1: **polévku je ideální nechat odstát, aby se všechny ingredience v polévce sladily a splynuly.
3
**Typ 2:** před podáváním na stůl osmažíme na kousky nakrájený chléb nebo rohlík. Špenátová polévka je výborná, když ji nalijeme na talíř a přidáme na kousky osmažené pečivo.
4
**Typ 3:** je to výborná večeře, která je zdravá a zasytí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krista | 1. 12. 2007 00:11

    Souhlasím s Petrou, autor snad měl na mysli 4,5 minuty.Vůbec si nedovedu představit, že vařím třičtvtě hodiny jednoduchou polévku!!!

  • Petra Plevová | 29. 11. 2007 09:26

    Připadá mi,že vařit špenátové listy 45min.je zbytečně dlouhá doba.Možná to má v tomto receptu nějaký důvod,ale při většině úprav stačí listy jenom spařit vařící vodou,popř.krátce povařit.O chutnosti této polévky nepochybuji(mám špenátovku moc ráda),ale aby byla také zdravá určitě bych vitamíny nelikvidovala dlouhým varem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Klobása Máslo Masox Mléko Pepř mletý Šlehačka Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
23
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
21
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Výborná špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact