• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborná špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná špenátová polévka

autor: milan83.pluhar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná špenátová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 16
      plátek špenát 12 - 16 listů, může být i mražený (1 kostka)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      kostka masox
    • 0,25
      l mléko (Hrnek)
    • 1
      balení šlehačka
    • česnek
    • 1
      ks klobása (Může být i jiná uzenina, ale nejlepší je nějaká pikantní)
    • 2
      ks brambory Větší
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čerstvý špenát přivedeme k varu v osolené vodě, poté necháme cca 45 min. vařit. Po uvaření necháme ve stejném hrnci vychladnout a vychlazené rozmixujeme. Ve vodě rozmixovaný špenát dáme opět vařit, přidáme na velmi drobné kostičky nakrájené brambory, dvě špetky soli (dle chuti), utřený česnek (může být i sušený), na drobné kousky nakrájenou klobásu, přilijeme mléko, vložíme masox. Za občasného míchání si připravíme jíšku (máslo a hladká mouka), kterou pak vlijeme do hrnce s připravenou polévkou. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté vlijeme šlehačku, chvíli ještě mícháme a odstavíme. Polévka je hotova.
2
**Typ 1: **polévku je ideální nechat odstát, aby se všechny ingredience v polévce sladily a splynuly.
3
**Typ 2:** před podáváním na stůl osmažíme na kousky nakrájený chléb nebo rohlík. Špenátová polévka je výborná, když ji nalijeme na talíř a přidáme na kousky osmažené pečivo.
4
**Typ 3:** je to výborná večeře, která je zdravá a zasytí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krista | 1. 12. 2007 00:11

    Souhlasím s Petrou, autor snad měl na mysli 4,5 minuty.Vůbec si nedovedu představit, že vařím třičtvtě hodiny jednoduchou polévku!!!

  • Petra Plevová | 29. 11. 2007 09:26

    Připadá mi,že vařit špenátové listy 45min.je zbytečně dlouhá doba.Možná to má v tomto receptu nějaký důvod,ale při většině úprav stačí listy jenom spařit vařící vodou,popř.krátce povařit.O chutnosti této polévky nepochybuji(mám špenátovku moc ráda),ale aby byla také zdravá určitě bych vitamíny nelikvidovala dlouhým varem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Klobása Máslo Masox Mléko Pepř mletý Šlehačka Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

120
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
57
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
51
Piškot s meruňkami a želatinou
Piškot s meruňkami a…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Výborná špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact