• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborná špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná špenátová polévka

autor: milan83.pluhar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná špenátová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 16
      plátek špenát 12 - 16 listů, může být i mražený (1 kostka)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      kostka masox
    • 0,25
      l mléko (Hrnek)
    • 1
      balení šlehačka
    • česnek
    • 1
      ks klobása (Může být i jiná uzenina, ale nejlepší je nějaká pikantní)
    • 2
      ks brambory Větší
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čerstvý špenát přivedeme k varu v osolené vodě, poté necháme cca 45 min. vařit. Po uvaření necháme ve stejném hrnci vychladnout a vychlazené rozmixujeme. Ve vodě rozmixovaný špenát dáme opět vařit, přidáme na velmi drobné kostičky nakrájené brambory, dvě špetky soli (dle chuti), utřený česnek (může být i sušený), na drobné kousky nakrájenou klobásu, přilijeme mléko, vložíme masox. Za občasného míchání si připravíme jíšku (máslo a hladká mouka), kterou pak vlijeme do hrnce s připravenou polévkou. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté vlijeme šlehačku, chvíli ještě mícháme a odstavíme. Polévka je hotova.
2
**Typ 1: **polévku je ideální nechat odstát, aby se všechny ingredience v polévce sladily a splynuly.
3
**Typ 2:** před podáváním na stůl osmažíme na kousky nakrájený chléb nebo rohlík. Špenátová polévka je výborná, když ji nalijeme na talíř a přidáme na kousky osmažené pečivo.
4
**Typ 3:** je to výborná večeře, která je zdravá a zasytí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krista | 1. 12. 2007 00:11

    Souhlasím s Petrou, autor snad měl na mysli 4,5 minuty.Vůbec si nedovedu představit, že vařím třičtvtě hodiny jednoduchou polévku!!!

  • Petra Plevová | 29. 11. 2007 09:26

    Připadá mi,že vařit špenátové listy 45min.je zbytečně dlouhá doba.Možná to má v tomto receptu nějaký důvod,ale při většině úprav stačí listy jenom spařit vařící vodou,popř.krátce povařit.O chutnosti této polévky nepochybuji(mám špenátovku moc ráda),ale aby byla také zdravá určitě bych vitamíny nelikvidovala dlouhým varem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Klobása Máslo Masox Mléko Pepř mletý Šlehačka Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Ledový salát jako příloha
Ledový salát jako příloha
21
Kuřecí maso na gril i do trouby
Kuřecí maso na gril i do…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění:   Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění: Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Výborná špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact