Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou, která se dá konzumovat na mnoho způsobů - ať už samotné, v podobě placek či právě škvarkové pomazánky. Ta bude nejlépe chutnat s čerstvým chlebem dozdobeným cibulkou.
Škvarky rozemeleme, přidáme najemno nakrájená, uvařená vajíčka, 2 lžíce hořčice, najemno nakrájenou cibuli a sůl - dobře promícháme a do druhého dne necháme v ledničce uležet.
Tuto pomazánku jsem připravila na párty, měla velký úspěch, dávám jedničku! Jen se možná autorka mohla obtěžovat s tím, aby napsala množství škvarků, protože tip níže v diskuzi na 1,5 kg opravdu stojí za to...
1,5 kg škvarků na tři vejce a dvě lžíce hořčice? No to musela být lahůdka... :/ Jak psala níže paní Simča - cca 250 g je optimální.
Halča
|30. 1. 2014 12:46
Já mám recept po babičce. Je stejný jako Váš. Je tam navíc sladkokyselá okurka a pepř. Je moc dobrá. Namažte na měkký chléb a pdávejte s sladkokyselou okurčičkou. ;-)
Anděl
|30. 1. 2014 11:04
Já přidávám sladkokyselou okurku. Je vynikající . Vyzkoušejte . Přeji dobrou chut
Katka
|10. 1. 2014 08:15
Opravdu jde pomazánka udělat i ponorným mixérem? Děkuji
Monika
|31. 10. 2013 17:15
Já přidávám kyselou okurku a pepř ;-)
Zuzana
|21. 10. 2013 11:32
práve som ju dorobila a je úúúúžastnáá ešte teraz mám mastnú hubu 8-) patrí Vám moje díky O:-) S pozdravom Zuzana
Varecha897
|23. 6. 2013 11:13
Robila som s 1,5 kg <:-)
skiga
|23. 6. 2013 11:11
Áno s tou trúbou súhlasím :-)
Varecha897
|23. 6. 2013 11:10
Vynikajúca pomazánka :-) ... Avšak treba škvarky dobre rozomlieť lebo už nebude taká dobrá :-D ... Syn skúšal s celými škvarkami, no nedala sa dobre jesť, bol to proste hnus :-| . Odporúčam dať do trúby na 2 minúty pod 200 celzia. Zvýrazní sa chuť :-) O:-)
camay
|2. 6. 2013 19:11
Tak jsem jí zkusil a je to ohromná bašta ...Doporučuji :-)
Pomazánka je vskutku výborná, pro další zájemce jen upřesním množství: do vysoké nádoby jsem dala 250 g škvarků, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sádla 1 střední cibuli, žloutky ze 3 vajec natvrdo a trochu osolila, vše pomixovala ponorným mixérm. Bílky jsem jen pomačkala vidličkou, aby byly v pomazánce vidět. Namazaný chleba jsem posypala naťovou cibulkou a přiložila trochu čerstvé zeleniny. Výborná večeře!!!!
alena tichánková
|29. 9. 2009 15:36
Přidávám i česnek, je to pikantnější.
Mirka Kratochvílová
|22. 5. 2008 17:03
Ano také je někdy přidám ale nám to spíš chutná bez nich