Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou, která se dá konzumovat na mnoho způsobů - ať už samotné, v podobě placek či právě škvarkové pomazánky. Ta bude nejlépe chutnat s čerstvým chlebem dozdobeným cibulkou.
Dala jsem česnek, pepř ta teda píše :D
Bez česneku to je de facto bez chuti. A pepř taky chybí
Do truby dat samotne skvarky pred pripravou, alebo celu hotovu natierku?
Pomazánka je výborná.
Tuto pomazánku jsem připravila na párty, měla velký úspěch, dávám jedničku! Jen se možná autorka mohla obtěžovat s tím, aby napsala množství škvarků, protože tip níže v diskuzi na 1,5 kg opravdu stojí za to...
1,5 kg škvarků na tři vejce a dvě lžíce hořčice? No to musela být lahůdka... :/ Jak psala níže paní Simča - cca 250 g je optimální.
Já mám recept po babičce. Je stejný jako Váš. Je tam navíc sladkokyselá okurka a pepř. Je moc dobrá. Namažte na měkký chléb a pdávejte s sladkokyselou okurčičkou. ;-)
Já přidávám sladkokyselou okurku. Je vynikající . Vyzkoušejte . Přeji dobrou chut
Opravdu jde pomazánka udělat i ponorným mixérem? Děkuji
Já přidávám kyselou okurku a pepř ;-)
práve som ju dorobila a je úúúúžastnáá ešte teraz mám mastnú hubu 8-) patrí Vám moje díky O:-) S pozdravom Zuzana
Robila som s 1,5 kg <:-)
Áno s tou trúbou súhlasím :-)
Vynikajúca pomazánka :-) ... Avšak treba škvarky dobre rozomlieť lebo už nebude taká dobrá :-D ... Syn skúšal s celými škvarkami, no nedala sa dobre jesť, bol to proste hnus :-| . Odporúčam dať do trúby na 2 minúty pod 200 celzia. Zvýrazní sa chuť :-) O:-)
Tak jsem jí zkusil a je to ohromná bašta ...Doporučuji :-)
Kolik škvarku??? 1kg -5 kg??
no je super! :-P
Skvěle jste mi poradila vdovci Zdendovi
ak tam pridate nastruhanu kyslu uhorku, nic neskazite.
Pomazánka je vskutku výborná, pro další zájemce jen upřesním množství: do vysoké nádoby jsem dala 250 g škvarků, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sádla 1 střední cibuli, žloutky ze 3 vajec natvrdo a trochu osolila, vše pomixovala ponorným mixérm. Bílky jsem jen pomačkala vidličkou, aby byly v pomazánce vidět. Namazaný chleba jsem posypala naťovou cibulkou a přiložila trochu čerstvé zeleniny. Výborná večeře!!!!
Přidávám i česnek, je to pikantnější.
Ano také je někdy přidám ale nám to spíš chutná bez nich
Ještě přidávám nakládané okurky.