Lilky propíchat vidličkou a upéct v troubě na sucho. Péct zhruba půlhodiny (záleží na velikosti lilku) na 180 °C v předem nahřáté troubě. Pečené lilky sloupneme (spíše vyškrábeme ze slupky) a umeleme nebo rozmixujeme. Česnek prolisujeme a smícháme s jogurtem, přidáme pepř nebo kari (jen jemně mleté). Nakonec přidáme vychladlý rozemletý lilek a necháme v ledničce.
2
Vhodné ke všem smaženým a pečeným masíčkám, podáváme zvlášť v misce. Osvěžující, lehké a zdravější než tatarka. Recept pochází z Pákistánu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|23. 11. 2005 17:19
Tak tohleto hned zitra zkusim s grlovanym kuretem,lilek je dobry na vsechny zpusoby.Inspirovala jste me ,abych pridala recept z jine geograficke lokality.