• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborná marináda
Napište svůj komentář k receptu

Výborná marináda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná marináda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžička paprika - sladká na 1,5 kg masa
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 7
      stroužek česnek 6-7
    • 1
      dl voda převařená, studená
    • 1
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně všechny ingredience a důkladně promícháme. Maso lehce naklepeme, nařízneme a protáhneme v marinádě. Dáme do ohnivzdorné nádoby, opakujeme. Zbytek marinády nalijeme na maso a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne v zakryté nádobě. Poté grilujeme nebo smažíme na rozpáleném tuku.
2
Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách nebo chléb, zelenina, zeleninový ajvar nebo zeleninové saláty při grilování podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mhanuliatko | 23. 7. 2012 22:08

    Marináda je jednoducha a opravdu vyborna. Davam za 1. :)

  • David | 25. 7. 2011 18:57

    Marináda nám moc chutnala, doporučuji ji zkusit =)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 18:00

    Bylo to mňam, mňam :-) Jak bych tuto marinádu popsala? Dá se jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m. | 30. 8. 2008 20:55

    naprosto vyborne. misto pepre jsem jen dala palivou papriku. ale musim pochvalit, masicko bylo mnam mnam :-)

  • Waldek | 5. 10. 2006 00:21

    mam podobnou marinadu ale misto vody davam 10%pivo Waldek

  • Gábina | 24. 5. 2006 13:25

    to bylo myšleno jako příklad nádoby s poklicí, aby neunikalo aroma do lednice. ůžete to dát do jakékoliv nádoby, která jde těsně uzavřít - viz komentář Lenky níže

  • Petr | 24. 5. 2006 10:07

    Proc má jít ohnivzdorná nádoba do lednice? Nemela by být spís mrazuvzdorná?

  • Anonym | 26. 4. 2006 11:43

    Nebo dát vše do igel.sáčku vč.marinády,zavázat promnout a nechat uležet v lednici.

  • Lenka Chourová | 26. 4. 2006 11:27

    Ohnivzdornou nádobu (nebo jakoukoliv jinou) použijeme k naložení masa. Vhodné je použít takovou nádobu, ze které do lednice neuniká aroma. Můžete použít misku, kterou přikryjete potravinovou fólií. Maso postupně odebíráte.

  • Anonym | 23. 4. 2006 15:35

    :) moc sem nepochopil tu ohnivzornou nádobu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Grilování Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

99
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
79
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
72
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Výborná marináda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact