• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná marináda
Napište svůj komentář k receptu

Výborná marináda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná marináda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžička paprika - sladká na 1,5 kg masa
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 7
      stroužek česnek 6-7
    • 1
      dl voda převařená, studená
    • 1
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně všechny ingredience a důkladně promícháme. Maso lehce naklepeme, nařízneme a protáhneme v marinádě. Dáme do ohnivzdorné nádoby, opakujeme. Zbytek marinády nalijeme na maso a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne v zakryté nádobě. Poté grilujeme nebo smažíme na rozpáleném tuku.
2
Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách nebo chléb, zelenina, zeleninový ajvar nebo zeleninové saláty při grilování podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mhanuliatko | 23. 7. 2012 22:08

    Marináda je jednoducha a opravdu vyborna. Davam za 1. :)

  • David | 25. 7. 2011 18:57

    Marináda nám moc chutnala, doporučuji ji zkusit =)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 18:00

    Bylo to mňam, mňam :-) Jak bych tuto marinádu popsala? Dá se jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m. | 30. 8. 2008 20:55

    naprosto vyborne. misto pepre jsem jen dala palivou papriku. ale musim pochvalit, masicko bylo mnam mnam :-)

  • Waldek | 5. 10. 2006 00:21

    mam podobnou marinadu ale misto vody davam 10%pivo Waldek

  • Gábina | 24. 5. 2006 13:25

    to bylo myšleno jako příklad nádoby s poklicí, aby neunikalo aroma do lednice. ůžete to dát do jakékoliv nádoby, která jde těsně uzavřít - viz komentář Lenky níže

  • Petr | 24. 5. 2006 10:07

    Proc má jít ohnivzdorná nádoba do lednice? Nemela by být spís mrazuvzdorná?

  • Anonym | 26. 4. 2006 11:43

    Nebo dát vše do igel.sáčku vč.marinády,zavázat promnout a nechat uležet v lednici.

  • Lenka Chourová | 26. 4. 2006 11:27

    Ohnivzdornou nádobu (nebo jakoukoliv jinou) použijeme k naložení masa. Vhodné je použít takovou nádobu, ze které do lednice neuniká aroma. Můžete použít misku, kterou přikryjete potravinovou fólií. Maso postupně odebíráte.

  • Anonym | 23. 4. 2006 15:35

    :) moc sem nepochopil tu ohnivzornou nádobu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Grilování Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Živánská

Živánská

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

42
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Výborná marináda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact