Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně všechny ingredience a důkladně promícháme. Maso lehce naklepeme, nařízneme a protáhneme v marinádě. Dáme do ohnivzdorné nádoby, opakujeme. Zbytek marinády nalijeme na maso a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne v zakryté nádobě. Poté grilujeme nebo smažíme na rozpáleném tuku.
2
Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách nebo chléb, zelenina, zeleninový ajvar nebo zeleninové saláty při grilování podle chuti.
Marináda je jednoducha a opravdu vyborna. Davam za 1. :)
David
|25. 7. 2011 18:57
Marináda nám moc chutnala, doporučuji ji zkusit =)
venyss venyss
|4. 5. 2009 18:00
Bylo to mňam, mňam :-) Jak bych tuto marinádu popsala? Dá se jíst pořád :-) Za 1!
vendula m.
|30. 8. 2008 20:55
naprosto vyborne. misto pepre jsem jen dala palivou papriku. ale musim pochvalit, masicko bylo mnam mnam :-)
Waldek
|5. 10. 2006 00:21
mam podobnou marinadu ale misto vody davam 10%pivo Waldek
Gábina
|24. 5. 2006 13:25
to bylo myšleno jako příklad nádoby s poklicí, aby neunikalo aroma do lednice. ůžete to dát do jakékoliv nádoby, která jde těsně uzavřít - viz komentář Lenky níže
Petr
|24. 5. 2006 10:07
Proc má jít ohnivzdorná nádoba do lednice? Nemela by být spís mrazuvzdorná?
Anonym
|26. 4. 2006 11:43
Nebo dát vše do igel.sáčku vč.marinády,zavázat promnout a nechat uležet v lednici.
Lenka Chourová
|26. 4. 2006 11:27
Ohnivzdornou nádobu (nebo jakoukoliv jinou) použijeme k naložení masa. Vhodné je použít takovou nádobu, ze které do lednice neuniká aroma. Můžete použít misku, kterou přikryjete potravinovou fólií. Maso postupně odebíráte.