• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Výborná kefírovka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná kefírovka

autor: vonava-kvetinka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná kefírovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks kefír
    • 200
      ml olej
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby. Já pekla na 170 °C asi 20-25 minut. Musíte zkusit špejlí, zda se těsto nelepí.
2
Na vychladlou buchtu natřeme polevu (krém) z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany.
3
Recept mám z jednoho časopisu a jelikož mě velmi překvapilo, že tak jednoduchá buchta je opravdu výborná, rozhodla jsem se o recept podělit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 19. 1. 2014 20:41

    Luxusní těsto, ještě luxusnější poleva...takhle nikdy nezhubnu... :)

  • Barbora K. | 5. 11. 2011 19:19

    naprosto vynikající, peču často, manžel kefírovku vyžaduje:)...vždy zklidím úspěch i u návštěv...krásně naběhne-nejlépe po nízkotučném kefíru...ale krém je lepší z dvojité dávky ;-) ...

  • Adelka | 15. 3. 2011 11:22

    Nic moc už dělat taky nebudu, nenaběhla a chuť obyčejná. No prostě zklamání :-(

  • Jitka | 3. 3. 2011 17:01

    Moje nejoblínenější buchta :-) Peču ji každé návštěvě a všichni si ji moc chválí. Na míchání těsta používám elektrický šlehač a buchta je pak ještě nadýchanější :-D Je to mňamka a všem moc doporučuju!!!! <:-)

  • Dáša D | 4. 11. 2010 20:08

    Jednoduchá a výborná!

  • Dáša D | 4. 11. 2010 20:05

    Jednoduchý a výborný recept! :-)

  • Jana Bednarova | 27. 9. 2010 14:08

    Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.

  • Jana Bednarova | 27. 9. 2010 14:08

    Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.

  • Zdenka Kocmichová | 13. 6. 2010 12:23

    Ani u nas nebyl obrovsky uspech u tohoto kolace. Nabehl mi, dala jsem vice sody, soda citit nebyla. Ale asi to bylo tim, ze jsem do testa zamichala nakrajene kompotovane broskve. Poleva dobra.

  • Olga V. | 2. 6. 2010 14:43

    Hm, tak ani mne buchta nenabehla. Chutove je ok, ale rekla bych, ze je taky jakoby "srazena".Taky je na muj vkus dost mastna, takze bych mozna polovinu oleje odebrala.Delat uz nebudu, polevu ( nebo ten krem ) se da dat na jiny korpus.

  • Šárka Švajcrová | 31. 5. 2010 19:35

    Těsto perfektní, poleva ani nemluvim, prostě skvělé a rychlé.

  • ladka stafl | 31. 5. 2010 15:11

    Já nedávám sodu, ale prášek do pečiva.jinak Petro - nebyla studená trouba? Myslím jako nepředehřátá?

  • Petra Gabková | 31. 5. 2010 14:22

    Nevím co jsem udělala špatně, vše jsem přidávala dle receptu, ale buchta mi tak nějak vůbec nevykynula a vypadala jako ztuhlý pudink.

  • Ludmila Adamíková | 31. 5. 2010 10:04

    Musím se přidat k pochvalným komentářům, buchta sklidila velký úspěch.

  • monika novotná | 29. 5. 2010 10:00

    Výborné,dávám 1 !

  • Jana Navrátilová | 26. 5. 2010 11:50

    Luxusní buchta :o) dělala jsem o víkendu a chutnala opravdu všem. Dávám velkou 1 :o)

  • Vladimír Staško | 18. 5. 2010 17:36

    Dobra buchta,vsechny porce surovin jsou tak akorat,jak jste potom upresnila v komentari.Zkusil jsem ji a povedla se a to nemam troubu a vsechno pecu v remosce.Diky za recept.

  • Dana K. | 17. 5. 2010 20:04

    Dělala jsem o víkendu, je dobrá, jen té sody se mi tam zdálo trochu dost. Byla cítit. Krému bych snesla klidně víc, než z jedné 250ml kysané smetany, je výborný.

  • ......... ............ | 16. 5. 2010 09:47

    Bylo to opravdu výborné,všichni jsme si moc pochutnali já dávám za 1*..:-)

  • Zdeňka Slámová | 14. 5. 2010 17:15

    Kefír používám 500ml (nebo gramů) a ty zakysanky zas až tolik neřeším, většinou mají 200g myslím. Čokoláda na vaření, klasická 100g tabulka.Krém je výborný a dělám ho z dvojité dávky,protože jsme prostě mlsouni. :-)

  • Lada Javorkova | 14. 5. 2010 03:30

    Prosim o upresneni: kolik gramu ci mililitru je kefir a zakysana smetana? A take, prosim, kolik gramu je cokolada na vareni jez pouzivate v tomto receptu? Dekuji predem

  • maru hlinková | 13. 4. 2010 12:50

    Vynikající buchta! Velmi rychlá,jednoduchá,no super.A navíc fakt dobrá.Překvapil mě ten krém,ten použiju i jinde. díky

  • Marcela Štětinová | 10. 2. 2010 20:15

    Hm, ani mě to s kypřícím práškem nenaběhlo :-( ale chuťově je mooooc dobrá!!! na příště si koupím sodu :-)

  • Zdeňka Slámová | 28. 7. 2009 12:33

    Já to peču na takovým asi středním plechu a dvě zakysanky a dvě čoko by určitě vyšší než buchta nebyly :-) Je to o chuti, jak kdo má rád .....Jsem potěšena, že vám chutnalo.

  • Ivana Císařová | 21. 7. 2009 09:10

    Bomba! Skvělá buchta, luxusní poleva. Pekla jsem včera večer, polevu jsem dělala z jedné čokolády a jedné zakysanky, stačilo bohatě na velký plech. Jsou to téměř sváteční řezy. Ze 2 čokolád a 2 zakysanek, jak je kdesi v komentáři, by poleva byla snad vyšší než buchta.

  • Zdeňka Slámová | 26. 6. 2009 15:36

    Konečně jsem to stihla i vyfotit!! :-)

  • martina veselá | 19. 6. 2009 09:51

    Výborné, skvělá poleva!! 1*

  • Zdeňka Slámová | 9. 6. 2009 07:15

    Tak jsem včera opět pekla. Použila jsem kefír 500ml a bylo to akorát.Co se týče toho kypřicího prášku, tak bohužel nevím,jestli je mezi ním a sodou nějaký rozdíl,když se používaj při pečení. Já použila opět sodu a buchta krásně naskočila,vůbec nevypadá jako sražená.Trošku jsem si dopřála a na krém použila 1,5 zakysané smetany a 1,5 čoko na vaření a myslím,že ani dvě a dvě by se tam neztratily :-)A ještě bych připsala, že kefírovku mám v lednici, přece jen když je tam ta smetana....

  • venyss venyss | 23. 5. 2009 16:32

    Mám jen takový dotaz, chtěla bych vědět,jestli je buchta po upečení vyběhlá. Neměla jsem totiž sodu,tak jsem dala kypřící prášek a vzhled, né, že by byla buchta sražená,ale má takový "výraz". Jinak chuťové dobré, s polevou úžasné a řekla bych i osvěžující :-).1.

  • venyss venyss | 23. 5. 2009 16:29

    Mám jen takový dotaz, mělo by být těsto po upečení vyběhlé? Neměla jsem sodu,tak jsem dala kypřící prášek a né,že by byla sražená,ale má takový vzhled,tak nevím,jestli to může být tou sodou,nebo je to tím kefírem? JInak chuťově výborné s tou polevou úžasné a jaká to byla rychlovka! 1.

  • Zdeňka Slámová | 23. 5. 2009 09:00

    Jsem ráda, že vám chutná. Poleva je opravdu luxusní :-)

  • Gábina H | 21. 5. 2009 10:42

    Já jsem jí použila jako krém do dortu.

  • Gábina H | 21. 5. 2009 10:41

    Tu polevu znám, je vynikající

  • Jana Řezníčková | 20. 5. 2009 15:09

    Taky musím vyzkoušet i s tou polevou. Možná by nebylo marné potřít buchtičku pikantním džemem a potom teprve natřít polevu.

  • Vlasta Kopová | 19. 5. 2009 15:49

    Mňam, mňam, mňam!!! Upekli jsme s maminkou včera z trojité dávky na dva hluboké plechy ( pro 7 dětí akorát). Výška byla tak akorát do pusy a poleva vynikající. Nikdy jsem o této polevě neslyšela, ale opravdu super, budeme opakovat!

  • marie rusnokova | 12. 5. 2009 15:17

    Výborný,rychlý a co se týká polevy-LUXUS.Nikdy by mně nenapadla tato kombinace.Dávám velkou 1!!!!

  • Hana Jelínková | 29. 4. 2009 08:08

    Tenhle recept už znám dlouho. Moučník je velmi dobrý. Někdy povrch potírám řídkou marmeládou, pak poliji čokoládovou polevou a posypu kokosem.

  • Zdeňka Slámová | 28. 4. 2009 20:53

    Tak ten můj kefír,který jsem tam dala měl na obalu napsáno 400g. Ale myslím,že ani 500ml se nic nezkazí. To moje těsto bylo spíše hustší.

  • Zdeňka Matušková | 28. 4. 2009 20:02

    Prosím, napište kolik toho kefíru. Prodávají se různě velká balení. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Kefír Olej Polohrubá mouka Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

146
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
115
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
91
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
83
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
57
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná omáčka na špagetky
Výborná omáčka na špagetky
Výborná ořechová bábovka
Výborná ořechová bábovka
Výborná pizza
Výborná pizza
  • Recepty.cz
  • Výborná kefírovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact