Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby. Já pekla na 170 °C asi 20-25 minut. Musíte zkusit špejlí, zda se těsto nelepí.
2
Na vychladlou buchtu natřeme polevu (krém) z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany.
3
Recept mám z jednoho časopisu a jelikož mě velmi překvapilo, že tak jednoduchá buchta je opravdu výborná, rozhodla jsem se o recept podělit.
Luxusní těsto, ještě luxusnější poleva...takhle nikdy nezhubnu... :)
Barbora K.
|5. 11. 2011 19:19
naprosto vynikající, peču často, manžel kefírovku vyžaduje:)...vždy zklidím úspěch i u návštěv...krásně naběhne-nejlépe po nízkotučném kefíru...ale krém je lepší z dvojité dávky ;-) ...
Adelka
|15. 3. 2011 11:22
Nic moc už dělat taky nebudu, nenaběhla a chuť obyčejná. No prostě zklamání :-(
Jitka
|3. 3. 2011 17:01
Moje nejoblínenější buchta :-) Peču ji každé návštěvě a všichni si ji moc chválí. Na míchání těsta používám elektrický šlehač a buchta je pak ještě nadýchanější :-D Je to mňamka a všem moc doporučuju!!!! <:-)
Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.
Jana Bednarova
|27. 9. 2010 14:08
Tak u nás buchta moc chutnala. Dala jsem 1 PRDP a naběhla krásně. Krém byl taky vynikající. Příště bych ho udělala i o chloupek víc. Opravdu skvělá rychlá buchta.
Zdenka Kocmichová
|13. 6. 2010 12:23
Ani u nas nebyl obrovsky uspech u tohoto kolace. Nabehl mi, dala jsem vice sody, soda citit nebyla. Ale asi to bylo tim, ze jsem do testa zamichala nakrajene kompotovane broskve. Poleva dobra.
Olga V.
|2. 6. 2010 14:43
Hm, tak ani mne buchta nenabehla. Chutove je ok, ale rekla bych, ze je taky jakoby "srazena".Taky je na muj vkus dost mastna, takze bych mozna polovinu oleje odebrala.Delat uz nebudu, polevu ( nebo ten krem ) se da dat na jiny korpus.
Šárka Švajcrová
|31. 5. 2010 19:35
Těsto perfektní, poleva ani nemluvim, prostě skvělé a rychlé.
ladka stafl
|31. 5. 2010 15:11
Já nedávám sodu, ale prášek do pečiva.jinak Petro - nebyla studená trouba? Myslím jako nepředehřátá?
Petra Gabková
|31. 5. 2010 14:22
Nevím co jsem udělala špatně, vše jsem přidávala dle receptu, ale buchta mi tak nějak vůbec nevykynula a vypadala jako ztuhlý pudink.
Ludmila Adamíková
|31. 5. 2010 10:04
Musím se přidat k pochvalným komentářům, buchta sklidila velký úspěch.
monika novotná
|29. 5. 2010 10:00
Výborné,dávám 1 !
Jana Navrátilová
|26. 5. 2010 11:50
Luxusní buchta :o) dělala jsem o víkendu a chutnala opravdu všem. Dávám velkou 1 :o)
Vladimír Staško
|18. 5. 2010 17:36
Dobra buchta,vsechny porce surovin jsou tak akorat,jak jste potom upresnila v komentari.Zkusil jsem ji a povedla se a to nemam troubu a vsechno pecu v remosce.Diky za recept.
Dana K.
|17. 5. 2010 20:04
Dělala jsem o víkendu, je dobrá, jen té sody se mi tam zdálo trochu dost. Byla cítit. Krému bych snesla klidně víc, než z jedné 250ml kysané smetany, je výborný.
......... ............
|16. 5. 2010 09:47
Bylo to opravdu výborné,všichni jsme si moc pochutnali já dávám za 1*..:-)
Zdeňka Slámová
|14. 5. 2010 17:15
Kefír používám 500ml (nebo gramů) a ty zakysanky zas až tolik neřeším, většinou mají 200g myslím. Čokoláda na vaření, klasická 100g tabulka.Krém je výborný a dělám ho z dvojité dávky,protože jsme prostě mlsouni. :-)
Lada Javorkova
|14. 5. 2010 03:30
Prosim o upresneni: kolik gramu ci mililitru je kefir a zakysana smetana? A take, prosim, kolik gramu je cokolada na vareni jez pouzivate v tomto receptu? Dekuji predem
maru hlinková
|13. 4. 2010 12:50
Vynikající buchta! Velmi rychlá,jednoduchá,no super.A navíc fakt dobrá.Překvapil mě ten krém,ten použiju i jinde. díky
Marcela Štětinová
|10. 2. 2010 20:15
Hm, ani mě to s kypřícím práškem nenaběhlo :-( ale chuťově je mooooc dobrá!!! na příště si koupím sodu :-)
Zdeňka Slámová
|28. 7. 2009 12:33
Já to peču na takovým asi středním plechu a dvě zakysanky a dvě čoko by určitě vyšší než buchta nebyly :-) Je to o chuti, jak kdo má rád .....Jsem potěšena, že vám chutnalo.
Ivana Císařová
|21. 7. 2009 09:10
Bomba! Skvělá buchta, luxusní poleva. Pekla jsem včera večer, polevu jsem dělala z jedné čokolády a jedné zakysanky, stačilo bohatě na velký plech. Jsou to téměř sváteční řezy. Ze 2 čokolád a 2 zakysanek, jak je kdesi v komentáři, by poleva byla snad vyšší než buchta.
Zdeňka Slámová
|26. 6. 2009 15:36
Konečně jsem to stihla i vyfotit!! :-)
martina veselá
|19. 6. 2009 09:51
Výborné, skvělá poleva!! 1*
Zdeňka Slámová
|9. 6. 2009 07:15
Tak jsem včera opět pekla. Použila jsem kefír 500ml a bylo to akorát.Co se týče toho kypřicího prášku, tak bohužel nevím,jestli je mezi ním a sodou nějaký rozdíl,když se používaj při pečení. Já použila opět sodu a buchta krásně naskočila,vůbec nevypadá jako sražená.Trošku jsem si dopřála a na krém použila 1,5 zakysané smetany a 1,5 čoko na vaření a myslím,že ani dvě a dvě by se tam neztratily :-)A ještě bych připsala, že kefírovku mám v lednici, přece jen když je tam ta smetana....
venyss venyss
|23. 5. 2009 16:32
Mám jen takový dotaz, chtěla bych vědět,jestli je buchta po upečení vyběhlá. Neměla jsem totiž sodu,tak jsem dala kypřící prášek a vzhled, né, že by byla buchta sražená,ale má takový "výraz". Jinak chuťové dobré, s polevou úžasné a řekla bych i osvěžující :-).1.
venyss venyss
|23. 5. 2009 16:29
Mám jen takový dotaz, mělo by být těsto po upečení vyběhlé? Neměla jsem sodu,tak jsem dala kypřící prášek a né,že by byla sražená,ale má takový vzhled,tak nevím,jestli to může být tou sodou,nebo je to tím kefírem? JInak chuťově výborné s tou polevou úžasné a jaká to byla rychlovka! 1.
Zdeňka Slámová
|23. 5. 2009 09:00
Jsem ráda, že vám chutná. Poleva je opravdu luxusní :-)
Gábina H
|21. 5. 2009 10:42
Já jsem jí použila jako krém do dortu.
Gábina H
|21. 5. 2009 10:41
Tu polevu znám, je vynikající
Jana Řezníčková
|20. 5. 2009 15:09
Taky musím vyzkoušet i s tou polevou. Možná by nebylo marné potřít buchtičku pikantním džemem a potom teprve natřít polevu.
Vlasta Kopová
|19. 5. 2009 15:49
Mňam, mňam, mňam!!! Upekli jsme s maminkou včera z trojité dávky na dva hluboké plechy ( pro 7 dětí akorát). Výška byla tak akorát do pusy a poleva vynikající. Nikdy jsem o této polevě neslyšela, ale opravdu super, budeme opakovat!
marie rusnokova
|12. 5. 2009 15:17
Výborný,rychlý a co se týká polevy-LUXUS.Nikdy by mně nenapadla tato kombinace.Dávám velkou 1!!!!
Hana Jelínková
|29. 4. 2009 08:08
Tenhle recept už znám dlouho. Moučník je velmi dobrý. Někdy povrch potírám řídkou marmeládou, pak poliji čokoládovou polevou a posypu kokosem.
Zdeňka Slámová
|28. 4. 2009 20:53
Tak ten můj kefír,který jsem tam dala měl na obalu napsáno 400g. Ale myslím,že ani 500ml se nic nezkazí. To moje těsto bylo spíše hustší.
Zdeňka Matušková
|28. 4. 2009 20:02
Prosím, napište kolik toho kefíru. Prodávají se různě velká balení. Děkuji