• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Výborná holandská omáčka ala svíčková

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olej
    • 200
      g anglická slanina
    • 0,50
      kg vepřová plec
    • cibule
    • petržel
    • mrkev
    • celer
    • cukr
    • bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • hladká mouka
    • sůl
    • citronová šťáva
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trošku cukru a dále restujeme, aby omáčka měla krásnou barvu. Když budeme mít orestováno, vrátíme maso zpět, podlejeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso je brzy měkké. Potom maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Omáčku to zahustí a má lepší chuť. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je opravdu znamenitá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arikashikari
    Arikashikari | 1. 2. 2015 12:11

    Výborná! :-)

  • vladan | 23. 4. 2014 12:25

    dnes si to vaří pro radost a také chci udělat manželce radost ;-)

  • TNT | 28. 7. 2013 13:28

    myslim ze mouka je tam uplne zbytecna

  • Lenka | 2. 6. 2012 11:29

    Bude to nejspíš tím, že jste dala víc mrkve, nebo že vám to prostě víc obarvila...na škodu to rozhodně není :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 2. 6. 2012 10:44

    Mám dotaz,omáčku mám víc oranžovou.Může to být tím že jsem přidala do základu cukr krupice? :-\

  • Di - | 8. 2. 2010 20:02

    Souhlasím, velmi dobré. Jen si myslím, že se toto jídlo nazývá hamburská vepřová kýta (v daném případě plecko, taky ho mám raději). Holandská omáčka je přece jenom něco trochu jiného. Její součástí není žádná zelenina a smetana, ale především žloutky a máslo. Používá se především na chřest.

  • Daniela Hegrová | 8. 2. 2010 19:14

    Dnes jsme si na ní s manželem velice pochutnali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Co se zbylou rýží?
Co se zbylou rýží?
26
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
26
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
25
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná kefírovka
Výborná kefírovka
Výborná omáčka na špagetky
Výborná omáčka na špagetky
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact