• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Výborná holandská omáčka ala svíčková

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olej
    • 200
      g anglická slanina
    • 0,50
      kg vepřová plec
    • cibule
    • petržel
    • mrkev
    • celer
    • cukr
    • bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • hladká mouka
    • sůl
    • citronová šťáva
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trošku cukru a dále restujeme, aby omáčka měla krásnou barvu. Když budeme mít orestováno, vrátíme maso zpět, podlejeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso je brzy měkké. Potom maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Omáčku to zahustí a má lepší chuť. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je opravdu znamenitá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arikashikari
    Arikashikari | 1. 2. 2015 12:11

    Výborná! :-)

  • vladan | 23. 4. 2014 12:25

    dnes si to vaří pro radost a také chci udělat manželce radost ;-)

  • TNT | 28. 7. 2013 13:28

    myslim ze mouka je tam uplne zbytecna

  • Lenka | 2. 6. 2012 11:29

    Bude to nejspíš tím, že jste dala víc mrkve, nebo že vám to prostě víc obarvila...na škodu to rozhodně není :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 2. 6. 2012 10:44

    Mám dotaz,omáčku mám víc oranžovou.Může to být tím že jsem přidala do základu cukr krupice? :-\

  • Di - | 8. 2. 2010 20:02

    Souhlasím, velmi dobré. Jen si myslím, že se toto jídlo nazývá hamburská vepřová kýta (v daném případě plecko, taky ho mám raději). Holandská omáčka je přece jenom něco trochu jiného. Její součástí není žádná zelenina a smetana, ale především žloutky a máslo. Používá se především na chřest.

  • Daniela Hegrová | 8. 2. 2010 19:14

    Dnes jsme si na ní s manželem velice pochutnali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Výborný losos

Výborný losos

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

226
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
166
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
99
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
94
Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Nanukové Řezy podle…
93
Výborná pizza
Výborná pizza

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná kefírovka
Výborná kefírovka
Výborná omáčka na špagetky
Výborná omáčka na špagetky
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact