Zpracujeme těsto jako na klasický bramborák, tj. syrové brambory na jemno nastrouhané osolíme, přidáme trochu mléka, hladké mouky, rozmačkaný česnek dle chuti, majoránku, kmín. Pekáček jemně vymažeme tukem a rozestřeme těsto asi na 1,5 cm. Pečeme v troubě při 200 °C, až je spodní strana červená, obrátíme (můžeme uprostřed rozkrojit, aby se placka dala lépe obrátit) a opečeme i z druhé strany. Při obracení můžeme pokrýt kousky másla.
2
Podáváme s čalamádou nebo naloženými paprikami se zelím. Toto jídlo je mnohem lepší než bramborák, není to tak mastné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dada
|8. 10. 2016 13:03
uzasny recept ked v surovinach ma vejce ale v postupu uz ne
Marsí
|13. 3. 2006 14:21
Harula je opravdu výborná, přidávám ještě nakrájený salám nebo uzené. Nemá to chybu. Peču na klasickém plechu s vyšším okrajem ( lépe a rychleji se propeče) a už neobracím. Strouhám nahrubo. Hlavně toto jídlo dělám, když máme "šmak" na bramboráky, ale mně honí lenóra...:o)) je to i rychle hotové. Dávám jedna!