• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborná bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 3
      bílek
    • 100
      g rostlinný olej
    • voda
    • 3
      lžíce kakao
    • tuk
    • kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek smícháme dohromady. Přilijeme olej, stejné množství vody a opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
2
Formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Trochu těsta nalijeme do formy a do zbytku vmícháme kakao a nalijeme do formy. Pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Mazalovská | 3. 8. 2010 16:57

    Opravdu je moc suchá :-(

  • Mefinka Mefinka | 7. 4. 2010 06:30

    Babovka je opravdu vyborna. Sucha neni a zloutky mi v ni nechybi. Jedine dve zmeny, ktere jsem udelala: dala mene cukru (ale to davam u kazdeho receptu) a formu vysypala orisky. Lado, z komentaru si nic nedelejte. Kdo chce, vasi babovku upece i tak. A ja si ji udelam klidne znovu. Chutna mi :-)

  • Mirka Fišerová | 2. 9. 2009 08:54

    Ahoj,teď jí peču,tak se snad povede a bude chutnat tak dobře jak vypadá.

  • Anonym | 23. 3. 2008 16:41

    Právě ji peču, vypadá to slibně :) akorát jsem tam dala ty žloutky a je krásně žluťoučká, takže taková velikonoční varianta. Díky za typ.

  • Adela O | 10. 3. 2008 20:43

    :kucharka on line- muzu vedet proc jste se neotiskli muj komentar, prestoze to bylo bylo nejen k receptu, ale i k chovani ostatnich?? Zda se az neuveritelne, ze nektere, ac se to prici zdravemu rozumu, schvalite a jine, prestoze jsem se zastavala damy, ktera sem ten recept vlozila, ignorujete???

  • Adela O | 7. 3. 2008 18:57

    Po precteni vsech komentaru musim uznat, zese Cesi asi nikdy nezmeni- a podle toho i soucasna vlada vypada...! Nastesti se tomu muzu jenom smat, kdyz ziju v zahranici- vzdyt jste jako hyeny; nekdo se chce podelit o recept, a vy jste jak vosy..!! Nikdo vas nezada abyste psali litanie o tom jak je ta babovka hnusna a ze nechapete jak to nekdo muze oznacit za vybornou. Vzdyt to po vas nikdo nechce! Misto toho, abyste bud uznali, ze se vam nepovedla, nebo vam nechutnala a nechali si nazor pro sebe, vy se radsi hadate o tom jestli gramy nebo mililitry.... No taaak, trochu ubohy, nezda se vam...?

  • Magda Stuchlíková | 5. 3. 2008 20:35

    ale jinak chutná výborně

  • Magda Stuchlíková | 5. 3. 2008 20:34

    tenhle recept jsem teda našla na jiné stránce(uplně stejný),dneska jsem to dělala,ale těsto bylo strašně tuhé,tak jsem přidala více mléka a oleje a bylo to dobré,ale při vyklepávání bábovky se nejdřív nechtěla dostat ven a potom se rozpadla...

  • Martina Marťásek | 28. 1. 2008 13:42

    Kromě těch chybějících žloutků dělám bábovku úplně stejně , 100 ml oleje a 100 ml mléka nebo vody - mám odměrku , kterou používám už léta a nepotřebujete ani váhu a složitě cokoliv odměřovat . S nastrouhanou citrónovou kůrou a rozinkami je naše nejoblíbenější :-) Dávám jedničku :-)))

  • Petr S | 28. 1. 2008 11:03

    Jedna z nejlepších bábovek kterou jsem kdy papal. Díky

  • Adunka | 28. 12. 2007 10:30

    Do testa na tuhle bábovku jsem zapomnela dat prasek do peciva,ale vubec to nevadilo,díky bílkum testo vyskočilo stejne a bábovka moc chutnala celé rodine:) Doporučuju:)

  • martin Baloun | 5. 10. 2007 16:04

    velmi dobrá gutt

  • Martin Baloun | 5. 10. 2007 16:03

    velmi dobrá jdu ji péc

  • žaneta a dejv baf | 10. 7. 2007 11:01

    dobra babovka ale neni tady jak dlouho se to peče too abych se tam chodila porad divat!!!=/

  • Soňa Korgyíková | 13. 5. 2007 10:37

    Vyzkoušela jsem to a je to super bábovka, jenom jsem změnila pořádí míchání: První jsem smíchala žloutky, olej, voda, cukr, vanilkový cukr a po smíchání jsem pomalu přidávala mouku, sníh a prášek do pečiva.No a nakonec kakao do půl těsta jak to tam je uvedeno.je moc dobrá.

  • Soňka | 12. 5. 2007 14:34

    jdu to vyzkoušet:)

  • Martina Ebelenderová | 21. 4. 2007 18:22

    Je to výborná bábovka

  • sexi anče 14 dorordoučková | 3. 3. 2007 15:52

    ješte tak aby tady bylo napsaný jak dlouho se to peče že? dik

  • Romana | 26. 1. 2007 18:26

    Myslím si, že když se dá 1dcl oleje (ikdyž to není přesně 100 g), tak se určitě nic nezkazí.

  • Luboš Němec | 25. 1. 2007 16:12

    za 1. olej je lehci nez voda, proto taky mastne oka plavou na polevce a nevali se po dne talireza 2. nedko sem dal recept, v dobre vuli se s nekym podelit, nechapu proc tady vsichni rejete, ano bylo by lepsi napsat 0,8dcl oleje

  • Jana z VM | 27. 10. 2005 12:25

    Ještě lepší je koupit si hrníček s odměrkou - prodávají ho v domácích potřebách a jsou tam různé váhy, jak na dkg, tak i na dcl u nejčastěji používaných surovin. Je to perfektní a nestydím se to používat pořád.

  • Jiřík | 25. 10. 2005 13:49

    I olej se dá odvážit. Vezmeme nádobu, zvážíme ji a přilejeme do ní tolik množství oleje, aby celková hmotnost narostla o 100 g. Sčítání a odčítání se učí dokonce v první třídě.

  • Lada Kovářová | 19. 9. 2005 16:05

    Tuto bábovku nikomu nevnucuji, máte tu k dispozici dalších 82 receptů na bábovky, takže si máte z čeho vybírat. Děkuji.

  • Míša | 19. 9. 2005 15:44

    Tato babovka mi neprijde az tak zajimava aby byla oznacena jako "výborná"... bábovku podobného druhu, děláme doma často... podle mě je to bábovka dobrá, to ano,ale jak říkám .. není na nic nic zajímavého... a navíc podle mě je ta vaše bábovka moc suchá a neuvádítě žloutky což mi připadá jako nesmysl... těsto by bylo jinak přece moc husté,ne? Souhlasím s paní danou Minaříkovou a také s Petrou vodnakovou...

  • Lada Kovářová | 13. 8. 2005 20:44

    Omlouvám se, netušila jsem, že uvedení množství oleje v gramech může vyvolat takové pochybnosti. Jakmile se vrátíme z dovolené množství oleje převedu.

  • Lenka Sedlářová | 13. 8. 2005 20:03

    To by mě zajímalo ve které škole. Já děti učím, že 100ml vody má hmotnost 100g. Olej má menší hustotu než voda, tudíž ho musí být více ml. Schválně jsme to změřili a je to asi 110 ml oleje.Jinak bábovku jsem dělala též a celá rodina se shodla, že je opravdu výborná.

  • Milly | 13. 8. 2005 00:35

    100g oleje neodpovida 100ml oleje!!!!Olej je tezsi nez voda-deti se to uci na zakladce ;-)

  • Lenka Dobešová | 12. 8. 2005 19:56

    Vpořádku,ale má to být tak správně napsáno i v receptu ne?

  • Anonym | 12. 8. 2005 19:11

    100 g oleje je to samé jako 100 ml oleje, děti se to učí ve škole.

  • Lenka Dobešová | 11. 8. 2005 20:52

    Už jen jak si přečtu 100 g oleje!!! Nesmysl, ještě nikdy jsem nevážila olej!? Divím se,že paní Dana a Petra vůbec tuto podivuhodnou receptůru zkoušely.

  • Petra Vodnakova | 31. 1. 2005 17:30

    Jako vybornou bych tuto babovku neoznacila. Priste radeji zavolam mamce a na recept na "vybornou" babovku se zeptam ji. Delala jsem ji presne podle receptu a ted ji degustuji a asi si k ni budu muset udelat caj, je totiz velmi sucha. Navic babovku delaji prave zloutky krasne zlutou, takhle je bila a takova "nezdrave" vypadajici. Souhlasim s pani Danou Minarikovou. Skoda, ze jsem si jeji komentar neprecetla pred vybranim prave tohoto receptu..

  • Dana Minaříková | 16. 11. 2004 09:59

    Bábovku jsem upekla a není to žádný zázrak. Není vůbec výborná, ale úplně obyčejná, trochu suchá, přestože jsem do těsta dala i žloutky, které v receptu neuvádíte ) bez nich bylo totiž těsto moc husté).

  • Anonym | 28. 10. 2004 11:19

    kolik minut se to má péct???????????????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Kokos Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

21
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků
20
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avignonský Rumpsteak s…
15
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
14
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
14
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Výborná bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact