Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do vřelého omastku vlijeme těsto a posypeme jej salámem nakrájeným na kostičky.
2
Pečeme ze začátku při vyšší teplotě, ke konci zmírníme. Pokrm má hnědavou kůrku a okraje značně nabydou, "vyběhnou". Jíme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena K.
|11. 1. 2008 22:45
Vyběhlíka dělám,zkuste jako já přidat uvařený květák,výborné.
Anonym
|13. 2. 2006 13:57
Dělala jsem kdysi sladkou variantu s jablky,mně to chutnalo,ale manžel pravil,že název vyběhlík znamená-chytnout pekáč a vyběhnout s ním!
Marie Sváčková
|24. 12. 2005 09:18
Je to výborné, lze dělat i na sladko např. s jablky,která nakrájíme na malé kostičky.
Abies Alba
|19. 4. 2005 11:43
Vyběhlo to nádherně... to jsem ještě neviděla :-). Přidlala jsem mimo majoránky ještě česnek, místo salámu jsem použila libovější anglickou slaninu a vlila jsem to do sádla. Závěr: chutnalo nám to :-)
Jana Tichá
|18. 4. 2005 19:44
To jsem ráda, že chutnal. My ho doma pekli od mého útlého mládí a teď koukám, že dostal zajímavou obměnu. Tak já to tak zkusím.Dík. :-)
miska
|18. 4. 2005 18:08
Vynikající, přidala jsem do toho majoránku a fakt jsme si všichni moc pochutnali.