Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku, kari, hořčici, grilovací koření, utřený česnek a dvě lžíce oleje, poté touto směsí potřeme prošpikované maso ze všech stran. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyndáme jej a do výpeku vložíme na kostičky nakrájené párky, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do menšího pekáčku přendáme špekáčkový výpek s cibulí a na to položíme maso. Vše zalijeme celou smetanou ke šlehání (250 ml) a uzavřené pečeme asi hodinu a čtvrt na 200°C. Asi po hodině, co máme maso v troubě, si dáme vařit brambory do osolené a okmínované vody. Když jsou brambory téměř vařené, scedíme je a promícháme je s obsahem pekáčku kolem masa. Od té doby pečeme maso přiklopené ještě asi půl hodiny.
tak tohle byl vynikající oběd. Byla toho plná zapékací mísa a padla najednou <3
Iveta
|2. 4. 2013 11:01
Vtipný název :-))
donati
|10. 11. 2010 12:52
zajímavá kombinace drůbežích párků, rozčtvrceného libereckého párku a špekáčků do omáčky. Má ten výběr vliv na výslednou chuť ?
Zuzana Šindlerová
|23. 11. 2009 09:12
Výborný recept, moc chutné, zasloužená jednička!! Brambory jsem musela dát zvlášť do pekáčku a trochu podlít, protože šťávy se šlehačkou bylo hodně, takže by se spíš uvařily, ale to je naprostý detail. Moc jsme si pochutnali.
Majka S
|4. 11. 2009 07:55
Díky za fajn recept. Včera jsem dělala k večeři a přítel si nemohl tuto mňamku vynachválit.
František Brusák
|6. 9. 2009 22:33
Určitě vyzkouším,po přečtení receptu jsem na to dostal chuť....a tak to má být.
niobe nightingale
|23. 8. 2009 13:20
Omlouvám se za trochu pofidérní obrázek, ale je to foceno na mobil, což neni nikdy extra košér... tak jen tak pro inspiraci, he