Polohrubou a hladkou mouku prosejte do mísy spolu s kypřicím práškem a solí. Promíchejte. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Pak vešlehejte...
více o Bublanina s ostružinami
Máslo rozkrojit na menší díly pro rychlejší rozpuštění. Ohřívat ve smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem nejslabším ohřevem. Rozpouští máslo,...
více o Šmolc, varianta postupu
Uvařit namočený hrách (5-12 h) v 500 ml nové studené vody 20 minut. Osolit na začátku varu.
V misce 1,4 l zalít osolenou krupici vroucí vodou 180 ml,...
více o Mulligan stew, základní recept
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na...
více o Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Namočit ovesné vločky do sklenice na 12-20 hodin. Namočené vločky malého množství vymačkat v malém cedníku (sítku) naběračkou (sběračkou). Spotřeba...
více o Kisel-ovesný krém, základní recept
Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. V pánvi rozpalte olej, prsa na něm z obou stran orestujte a uložte stranou v teple.
Do...
více o Citronové orzo se špenátem
Polohrubou a hladkou mouku prosejte do mísy spolu s kypřicím práškem a solí. Promíchejte. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Pak vešlehejte...
více o Bublanina s ostružinami
Máslo rozkrojit na menší díly pro rychlejší rozpuštění. Ohřívat ve smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem nejslabším ohřevem. Rozpouští máslo,...
více o Šmolc, varianta postupu
Uvařit namočený hrách (5-12 h) v 500 ml nové studené vody 20 minut. Osolit na začátku varu.
V misce 1,4 l zalít osolenou krupici vroucí vodou 180 ml,...
více o Mulligan stew, základní recept
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na...
více o Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Namočit ovesné vločky do sklenice na 12-20 hodin. Namočené vločky malého množství vymačkat v malém cedníku (sítku) naběračkou (sběračkou). Spotřeba...
více o Kisel-ovesný krém, základní recept
Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. V pánvi rozpalte olej, prsa na něm z obou stran orestujte a uložte stranou v teple.
Do...
více o Citronové orzo se špenátem
Polohrubou a hladkou mouku prosejte do mísy spolu s kypřicím práškem a solí. Promíchejte. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Pak vešlehejte...
více o Bublanina s ostružinami
Máslo rozkrojit na menší díly pro rychlejší rozpuštění. Ohřívat ve smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem nejslabším ohřevem. Rozpouští máslo,...
více o Šmolc, varianta postupu
Uvařit namočený hrách (5-12 h) v 500 ml nové studené vody 20 minut. Osolit na začátku varu.
V misce 1,4 l zalít osolenou krupici vroucí vodou 180 ml,...
více o Mulligan stew, základní recept
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na...
více o Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Namočit ovesné vločky do sklenice na 12-20 hodin. Namočené vločky malého množství vymačkat v malém cedníku (sítku) naběračkou (sběračkou). Spotřeba...
více o Kisel-ovesný krém, základní recept
Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. V pánvi rozpalte olej, prsa na něm z obou stran orestujte a uložte stranou v teple.
Do...
více o Citronové orzo se špenátem