Ať už se chystáte na piknik nebo si jen chcete připravit do práce zdravý a lehký oběd, oceníte do sklenice navrstvený zeleninový salát s pečeným lososem, avokádem a natvrdo uvařeným vajíčkem, ochucený jednoduchým, ale výborným dresinkem z oleje, citronové šťávy a tymiánových lístků.
Lososa pokrájejte na porce, potřete olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na nepřilnavé pánvi, z každé strany 2 minuty. Rybu nechte vychladnout, poté zbavte kůže a natrhejte na kousky velikosti sousta.
2
Fazolky očistěte, pokrájejte na třetiny a dejte na 2 minuty do vroucí vody, sceďte, ihned ochlaďte ledovou vodou, nechte okapat a osolte. Vejce dejte do vroucí vody a vařte 8 minut. Poté ochlaďte, oloupejte a pokrájejte na kostičky. Rajčata pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vydloubněte lžicí a pokrájejte na kostky.
Z oleje, citronové šťávy, tymiánových lístků, soli a pepře umíchejte zálivku. Do sklenice dejte vrstvu fazolek, na ně rajčata, nasekané vejce, avokádo a nakonec kousky lososa. Před podáváním zalijte zálivkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)