bezkonkurenční fantazie chutí,kdokoli zkusí tak mi dá za pravdu. ;-)
Náš oblíbený salát ;-). Jen majonézu nadlehčuji trochou bílého jogurtu. Celer dávám ve dvou vrstvách dolů a přibližně doprostřed.
Děláme ho často, ale nedáváme do něj sýr a je taky moc dobrý.
Zrovna včera jsem dělala podobný salát, akorát jsem do něj nedávala pórek a sýr.Jablka jsem nedala na plátky, ale strouhala jsem je nahrubo na struhadle. Musím říct, že to bylo opravdu vynikající a osvěžující.
Naprosto perfektní!
Já ten recept znám pod jiným názvem, ale to nevadí. Navrstvím přesně podle návodu a těsně před podáváním promíchám, je vynikající. Ještě pro toho, kdo nemůže majonézu, já dáván zakysanou smetanu, nebo kombinuji 1/2 majonézy a 1/2 smetany, dle libosti.
Majonéza nemá protéct a opravdu se myslí ta malá 100 gr , ale může být i větší podle libostii každého, když se srvíruje tak se podává jako koláč ,kdy se berou všechny vrstvy a na talíři si to může každý promíchnout
Lepší je když majolku promícháte se šlehačkou(jedno balení). Zálivka prosákne celím salátem a pak je to tedy, jak říkáme mi nymburáci, SALÁT ŇAM ŇAM
Mám také několik otázek, vesměs vyplývají z mé nezkušenosti: tu majonézu nepromíchávám ? Pokud je to standardní malá majonéza, nemá šanci protéct, ani když je light. Jakou volíte (třeba tekutější) značku ? A vlastně - jaké je balení „menší“ - já to brala jako tu malou vaničku (cca 100 g), ale třeba je to sklenička (asi 250 ml) ? Děkuju předem za odpověď, ráda bych to zkusila. Mám jen teoretický návrh - dala by se majonéza trochu povolit šťávou z kompotu nebo třeba nálevem z celeru či kukuřice ?
Salát jsem již zkoušela a mohu potvrdit, že je opravdu skvělý. Majonézu dát pod pórek, nebojte se experimentovat.
Není mi jasné. Majonézu navrstvit jako poslední vrstvu pod pórek a sýr nebo promíchat s ostanímiingrediencemi. Jinak vypadá tento salát zajímavě.