Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným česnekem. Tvaroh smícháme s 1 vejcem, osolíme, pikantněji opepříme a vmícháme sekanou nať. Můžeme dochutit i vegetou. Chlebíčkovou formu vymažeme, vysypeme strouhankou a rozložíme do ní polovinu masové hmoty. Na ni navrstvíme tvarohovou hmotu a potom druhou polovinu masové hmoty. Navrch položíme vločky másla. Pečeme v troubě asi 1 hodinu. Necháme asi 10 minut prochladnout, potom vyklopíme a krájíme na 2 cm silné plátky.
2
Podáváme s bramborovou kaší a kečupem, příp. zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|6. 2. 2007 07:11
Dávam tvaroh v krabičke, ale u nás je dostať aj tvaroh jemný a pevný. U vás sú tvarohy iné. U vás by som použila tvaroh jemnejší, balený v kocke ako maslo.
Magda
|5. 2. 2007 09:56
Dáváte spíš tvaroh v krabičce - který je jemnější ale ridčí nebo v alobalu, který je hrudkovitější , ale pevnější?
englicka marketa
|28. 1. 2007 17:01
od oběda mi zbylo jak mleté tak strouhaný sýr,udělala jsem k véče jen tak z chlebem a okurkou a nezbylo nic!!moc dobré hlavně s tím tvarohem!!!dávám jasnou jedničku:o))
Šárka
|26. 1. 2007 17:30
tak jsem to vyzkoušela a povedlo se.Opravdu, tvaroh je uprostřed a vše krásně drží pohromadě a hlavně je to moc dobré.
Šárka
|25. 1. 2007 17:34
Děkuji,vyzkouším.
Tereza Jarčušková
|25. 1. 2007 14:18
Tvarohová vrstva zostane kompaktná, v strede vo vrstve.
Šárka
|25. 1. 2007 10:41
Vrstva tvarohu zůstane kompaktní a nebo se propustí ( vsaje) do masové hmoty?Děkuji za vysvětlení.
Tereza Jarčušková
|24. 1. 2007 13:09
Pred koncom pečenia pichnite špilkou do mäsa, uvidíte tak, či je už prepečené.
Pastis Petite
|24. 1. 2007 12:00
Vynikající nápad! O weekendu přijede "hladová" švagrová z Brna, tak mám co vařit.
englicka market
|24. 1. 2007 11:30
teda Terezko:o)))kdy já to jenom uvařim:o))musí to být dobrota:o)))