Z brambor vajec, oleje, soli a mouky uděláme těsto jako na knedlíky, rozválíme a naplníme jako na štrůdl, zabalíme a krájíme 8 cm široké pruhy.
2
Vymažeme pekáč herou a skládáme řezy do pekáče řezem dolů vedle sebe. Když je pekáč plný, rukou vše pomačkáme a na povrch nakrájíme hobliny z hery a dáme péct, aby to bylo tmavě hnědé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
dagmar motlová
|23. 3. 2010 21:57
stojí za vyskoušení,zbyly mi 3bramory, dalo to na malý pekáček, za tepla chutná trochu jak žemlovka, se šlehajdou ňamka!
Radka
|29. 1. 2008 12:53
Pekla jsem je dnes v 6 hodin ráno. Jsou vynikající, já mám ráda bramborové těsto i jablka a tato kombinace by mě nikdy nenapadla. Neměla jsem rozinky, ale na příště si je nachystám. Jednička jak Brno!
Petra
|17. 1. 2008 20:36
Řezy se dávají těsně vedle sebe, aby se dotýkaly? Takže po pomačkání vznikne jakoby placka? Děkuji
Ivana Přikrylová
|17. 1. 2008 16:44
Rozumím tomu dobře, že se závin rozkrájí a pokládá řeznou plochou dolů, to znamená na bok, přicemž je vidět zatočení štrůdlu?
onen
|17. 1. 2008 11:15
Huraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Konecne jedny prave VOSI hnizda a ne nepecene vceli uly za ne vydavane. Babicka je delavala - uz nevim z jakeho testa, orechy do naplne nahrazovala jadry z merunkovych pecek ( jejich vyloupani bylo povinosti nas deti ) a rezy byly uzsi. Urcite i v tomto provedeni to ale bude dobrota.