Tohle je nejlepší recept na vosí hnízda, který jsem tu našla, zadělávám dvojitou až trojitou dávku. :) I tak si recept lehce upravuju (podle naší chuti). Do těsta dávám jen 100g moučkového cukru a o něco víc rumu. Náplň dělám buď podle receptu z rumu, nebo z vaječného likéru. Vaječňáku dávám víc, aby byla náplň tekutější. Náplně je dost, pokud zbyte, slepím s ní nakonec pár piškotů - do druhého dne se krásně rozleží. Aby se nelepily formičky, před každým naplněním je vysypu moučkovým cukrem, který hned vyklepu ven. Sice mám pocit, že ve formice žádný cukr vlastně nezůstává, ale funguje to, těsto se netrhá a jde dobře ven. Při otvrítání formičky se mi osvědčilo neotevřít půlky "rovně" od sebe, ale jednu z půlek otvírat jemně nahoru.
Vazeni, nechci hnidopizit, ale jedina VOSI hnizda ( pecena!!! ) se tady objevily az 16.1.2008 => " Vosi hnizda z brambor ". Vse ostatni jsou nepecene VCELI uly i podle tvaru formicky anebo jejich variace.
Vynikají úlky, nádherně se dělají a vyklepnou se jedna báseň. Moc děkuji za recept. Jen krém jsem použila z Kávových slziček, který mně zbyl a bylo mně ho líto, protože je výborný. Určitě udělám příští rok z dvojnásobné dávky. 1*
Chtela bych po letech zkusit zase vosi hnizda. Kolik masla davate na kolik vajecneho likeru? Tech zloutku se taky bojim
co takhle si těsto rozdělit, do jednoho dílu nedávat kakao, budete mít světlá a tmavá vosí hnízda, koupit také kakaové piškoty a zkombinovat to. Na tmavá světlé piškoty, na světlá kakaové piškoty. Zase trošku změna a nejlepší jsou plněná arašídovou nugetou, obalit v oříšcích. Tak to vždy dělala moje maminka
Taky děláme ořechové - tyto pškotové se mi zdají moc sladké. Ořechové jsou tady: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMQROQERQ9&id_kategorie=JNLQIRH5
Vynikající - udělané kuličky obaluji v moučkovém cukru a formičku nevysypávám, náplň dávám do dortové zdobičky - opravdu to jde dobře
Pro paní Ludmilu, děláme ořechové a už jsou zd e.
Copak vy nikdo neděláte vosí hnízda z ořechů?
Také dávám vajěčný likér a je to super!!!
Co ten žloutek a salmonela? Vaječný likér je super.
Moc dobré,dělám každé vánoce jen jako náplň dávám máslo ušlehané s vaječným likérem a pak celé namáčím do čokoládové polevy.Vždycky zmizí jako první.