Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok později krájet; tak, aby se na řezu objevila mozaika s tenkými česnekovými proužky.
2
Bůček vložíme do vody a hodinu vaříme. Vodu okořeníme celým bílým pepřem, třemi bobkovými listy, osolíme a přidáme do ní 15 oloupaných stroužků česneku.
3
Mezitím si připravíme směs, do které bůček obalíme. Do mísy rozdrtíme 15 stroužků česneku, přidáme sůl, lžičku v hmoždíři nahrubo tlučeného pepře (zelený, bílý a černý), lžičku sladké papriky, případně lžičku pálivějšího grilovacího koření. (Přidat můžeme také hrubě drcené koření na steaky). Koření spojíme tekutinou, aby vzniklo velmi husté těstíčko: dáme podle chuti sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, případně pár kapek tabasca.
4
Bůček vyndáme z vody (vznikne z ní základ ovarové polévky), necháme chvíli oschnout a ještě teplý důkladně obalíme v připravené směsi. Zabalíme do alobalu a necháme vychladnout. Poté uložíme na šest dní do chladničky. Za tu dobu se bůček důkladně proleží a všechny chutě i vůně jím dokonale prolnou. Krájíme jej pak na jemné plátky, jíme s kyselou okurkou a křenem, nebo obložíme zeleninou.