• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Voňavý blumový džem
Napište svůj komentář k receptu

Voňavý blumový džem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 44
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavý blumový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)
    • 1
      balíček želírovací prostředek (pektogel nebo gelfix)
    • 500
      g cukr krupice
    • 1,50
      kg bluma (mohou být i mirabelky)

Postup přípravy receptu

1
**Na 5–7 sklenic po 200 ml:**
2
Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně zchladlé ovoce propasírujte přes síto, smíchejte s pomerančovou šťávou a znovu přiveďte k varu. Krátce povařte a přidejte želírovací přípravek smíchaný s cukrem podle návodu na obalu. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

3
Hotový džem nalijte do vyvařených sklenic, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Blumy ani mirabelky nemají samy o sobě příliš výraznou chuť, zkuste je zkombinovat třeba s pomerančem.

RADA: Triky, které využijete při zavařování

4
----
5
//**Džemové tipy:**//
6
//* Zavařujte jenom opravdu kvalitní ovoce – nahnilé, pomačkané nebo plesnivé plody nemilosrdně vyhoďte.//
7
//* Marmelády a džemy, do nichž nepřidáváte konzervační látky, připravujte raději do menších sklenic, po otevření je totiž třeba je co nejrychleji spotřebovat.//
8
//* Blumy nejdou snadno vypeckovat, je lepší je rozvařit a teprve pak zbavit pecek propasírováním.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Mirabelkový džem se švestkami

Mirabelkový džem se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Jedlé dárky
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Z ovoce Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Cukr krupice Pomerančová šťáva Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vločkové řezy
Voňavé vločkové řezy
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Vosí domečky (dia)
Vosí domečky (dia)
  • Recepty.cz
  • Voňavý blumový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact