• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Voňavý blumový džem
Napište svůj komentář k receptu

Voňavý blumový džem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 44
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavý blumový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)
    • 1
      balíček želírovací prostředek (pektogel nebo gelfix)
    • 500
      g cukr krupice
    • 1,50
      kg bluma (mohou být i mirabelky)

Postup přípravy receptu

1
**Na 5–7 sklenic po 200 ml:**
2
Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně zchladlé ovoce propasírujte přes síto, smíchejte s pomerančovou šťávou a znovu přiveďte k varu. Krátce povařte a přidejte želírovací přípravek smíchaný s cukrem podle návodu na obalu. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

3
Hotový džem nalijte do vyvařených sklenic, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Blumy ani mirabelky nemají samy o sobě příliš výraznou chuť, zkuste je zkombinovat třeba s pomerančem.

RADA: Triky, které využijete při zavařování

4
----
5
//**Džemové tipy:**//
6
//* Zavařujte jenom opravdu kvalitní ovoce – nahnilé, pomačkané nebo plesnivé plody nemilosrdně vyhoďte.//
7
//* Marmelády a džemy, do nichž nepřidáváte konzervační látky, připravujte raději do menších sklenic, po otevření je totiž třeba je co nejrychleji spotřebovat.//
8
//* Blumy nejdou snadno vypeckovat, je lepší je rozvařit a teprve pak zbavit pecek propasírováním.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Mirabelkový džem se švestkami

Mirabelkový džem se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Jedlé dárky
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Z ovoce Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Cukr krupice Pomerančová šťáva Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

822
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
656
Máslové řízky
Máslové řízky
567
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vločkové řezy
Voňavé vločkové řezy
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Vosí domečky (dia)
Vosí domečky (dia)
  • Recepty.cz
  • Voňavý blumový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact