• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Voňavý blumový džem
Napište svůj komentář k receptu

Voňavý blumový džem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 44
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavý blumový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)
    • 1
      balíček želírovací prostředek (pektogel nebo gelfix)
    • 500
      g cukr krupice
    • 1,50
      kg bluma (mohou být i mirabelky)

Postup přípravy receptu

1
**Na 5–7 sklenic po 200 ml:**
2
Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně zchladlé ovoce propasírujte přes síto, smíchejte s pomerančovou šťávou a znovu přiveďte k varu. Krátce povařte a přidejte želírovací přípravek smíchaný s cukrem podle návodu na obalu. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit džem, kompot a povidla z černého bezu

3
Hotový džem nalijte do vyvařených sklenic, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Blumy ani mirabelky nemají samy o sobě příliš výraznou chuť, zkuste je zkombinovat třeba s pomerančem.

RADA: Triky, které využijete při zavařování

4
----
5
//**Džemové tipy:**//
6
//* Zavařujte jenom opravdu kvalitní ovoce – nahnilé, pomačkané nebo plesnivé plody nemilosrdně vyhoďte.//
7
//* Marmelády a džemy, do nichž nepřidáváte konzervační látky, připravujte raději do menších sklenic, po otevření je totiž třeba je co nejrychleji spotřebovat.//
8
//* Blumy nejdou snadno vypeckovat, je lepší je rozvařit a teprve pak zbavit pecek propasírováním.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Mirabelkový džem se švestkami

Mirabelkový džem se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Jedlé dárky
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Z ovoce Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Cukr krupice Pomerančová šťáva Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas
44
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
37
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vločkové řezy
Voňavé vločkové řezy
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Vosí domečky (dia)
Vosí domečky (dia)
  • Recepty.cz
  • Voňavý blumový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact