plátek
plátky krkovičky bez kosti
nebo kotlety, kýty, plece
150
g
čerstvé žampiony
80
g
sušená šunka
schwarzwaldská
1
ks
cibule
větší
2
stroužek
česnek
sůl
OPATRNĚ!
pepř mletý
olej
1
lžička
solamyl (bramborový škrob)
cca
bylinky
dle vlastní chuti
Postup přípravy receptu
1
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce oleje si plátky masa z obou stran necháme zatáhnout, pak přidáme ještě krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek a pokrájenou sušenou šunku. Dále přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony (já použil steakové), které necháme pod plátky masa "povadnout".
Vše podlijeme malým množstvím vývaru či vody, jen aby bylo maso trochu ponořené, přidat můžeme i pár lístků tymiánu nebo rozmarýnu, nedosolujeme. Dusíme na mírném plameni pod poklicí do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.
3
Hotové plátky masa vyndáme stranou, dle potřeby přidáme vývar či vodu, opepříme, šťávu ochutnáme a podle toho, jak nám sušená šunka šťávu osolila dále dochucujeme solí. V malém množství studené vody rozmícháme zhruba lžičku solamylu, který za stálého míchání vmícháme a necháme provařit.