• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Voňavé vepřové plátky se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé vepřové plátky se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo kotlety, kýty, plece
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 80
      g sušená šunka schwarzwaldská
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl OPATRNĚ!
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) cca
    • bylinky dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

1
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce oleje si plátky masa z obou stran necháme zatáhnout, pak přidáme ještě krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek a pokrájenou sušenou šunku. Dále přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony (já použil steakové), které necháme pod plátky masa "povadnout".

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vše podlijeme malým množstvím vývaru či vody, jen aby bylo maso trochu ponořené, přidat můžeme i pár lístků tymiánu nebo rozmarýnu, nedosolujeme. Dusíme na mírném plameni pod poklicí do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.
3
Hotové plátky masa vyndáme stranou, dle potřeby přidáme vývar či vodu, opepříme, šťávu ochutnáme a podle toho, jak nám sušená šunka šťávu osolila dále dochucujeme solí. V malém množství studené vody rozmícháme zhruba lžičku solamylu, který za stálého míchání vmícháme a necháme provařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, gnocchi...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové kotlety na žampiónech

Vepřové kotlety na žampiónech

Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Slaninové vepřové plátky s hlívou

Slaninové vepřové plátky s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Čerstvé žampiony Česnek Cibule Olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Sušená šunka

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Kokosová očka

Kokosová očka

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Pečená dýně

Pečená dýně

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
31
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé kuře
Voňavé kuře
Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
Voňavé vločkové řezy
Voňavé vločkové řezy
Voňavý blumový džem
Voňavý blumový džem
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
  • Recepty.cz
  • Voňavé vepřové plátky se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact