maso
na řízky, je jedno jaké zvolíme jestli kuřecí, vepřové..., vejce, hladká mouka
strouhanka
olomoucké tvarůžky (syrečky)
olej
na smažení - množství podle strávníků
Postup přípravy receptu
1
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a pak ve strouhance s tvarůžky. Poměr strouhanka - tvarůžky asi tak 1:1. Pak smažíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ajka
|30. 1. 2007 15:46
Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Moc dobré.
Eva Václavková
|26. 1. 2007 14:45
mňam ,mňam a ještě jednou mňam.....jednoduché a výborné
Ivana Přikrylová
|25. 1. 2007 16:56
Dělám podobné řízky s tím rozdílem, že tvarůžky položím na maso, které přeložím na polovic, a pak obaluju v klasickém trojobalu a smažím.
Anina
|25. 1. 2007 14:47
Těmi tvarůžky bych doma asi neuspěla, ale věřím že to může být zajímavá kombinace chutí.
Anonym
|25. 1. 2007 13:50
Nevěděla jsem co dnes k obědu a po přečtení tohoto receptu mi to nedalo, abych ho nevyzkoušela. Je to klasika, ale ty tvarůžky to skvěle ozvláštnily. Moc nám chutnalo.