• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské Ossobuco
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé asijské Ossobuco

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato specialita tvořená telecí kližkou s morkovou kostí je delikatesou pro skutečné labužníky. V našem receptu si zkusíme verzi inspirovanou asijskou kuchyní. Nebude v ní chybět spousta zeleniny a koření ani batátové pyré jako příloha.

Suroviny

4 porce
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g zázvor
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks pórek
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      ks citronová tráva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks telecí plátek ossobuco
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 750
      ml hovězí vývar
    • 100
      ml sojová omáčka
    • 200
      ml bílé víno
    • 2
      lžíce med
    • 3
      ks badyán
    • 2
      ks skořice
    • 2
      ks bobkový list
    • batáty pyré k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a pokrájejte na větší kusy, chilli papričku najemno. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Blánu okolo každého plátku masa několikrát nařízněte ostrým nožem. Maso osolte, opepřete a zprudka je z obou stran opečte v litinovém hrnci na rozpáleném oleji. Odložte stranou. Ve výpeku orestujte cibuli a všechnu zeleninu. Maso vraťte do hrnce, zalijte vývarem, sójovou omáčkou a vínem. Přidejte všechny zbývající ingredience včetně semínek vanilky, přiklopte a na mírném plameni duste 3 hodiny.
3
Měkké maso vyjměte a uchovejte v teple. Zvyšte plamen a omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Ossobuco podávejte s batátovým pyré a přelité omáčkou.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí na zázvoru a olivách

Telecí na zázvoru a olivách

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Batáty Bílé víno Bobkový list Česnek Chilli papričky Cibule Citronová tráva Hovězí vývar Med Mrkev Pepř mletý Pórek Řapíkatý celer Skořice Slunečnicový olej Sojová omáčka Sůl Telecí plátek Vanilkový lusk Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Mexické maso

Mexické maso

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Voňavá farmářská kachna s domácími…
Voňavá jablečná povidla
Voňavá jablečná povidla
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé kuře
Voňavé kuře
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské Ossobuco
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact