• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Voňavá jablečná povidla

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavá jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka -oloupaná,bez jádřinců
    • citron -dle chuti(kyselosti jablek)
    • 600
      g cukr krupice
    • skořice - mletá -dle chuti cca 1,5 lžičky
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila. Když jsou jablka rozdušená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady provaříme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme, jelikož používáme různé odrůdy jablek, tak budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet... a dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí.
2
Plníme do skleniček od majolky, přesnídávky... asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90°C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Hrušková povidla

Hrušková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 7. 2018 17:54

    misula29: ...není zač :) ...jsem rád, že Vám chutnají :)

  • misula29 | 11. 7. 2018 22:11

    Velmi dobrá povidla, děkuji za recept!

  • Hanušková | 9. 11. 2016 13:06

    Jsou vynikající!

  • Majka | 6. 10. 2016 20:06

    Právě je vařím, udělala jsem před 14ti dny na zkoušku a byly výborný - na koláčky, do buchet, na palačinky ...

  • Majka | 6. 10. 2016 20:00

    ...ale někdo se skleniček i rád zbaví zadarmo ;-) - mne zásobuje sousedka :-)

  • mamina | 6. 10. 2016 19:57

    skvele :) domaci jsou proste domaci

  • Miroslava Pokorná | 2. 10. 2016 09:38

    Jablečná povidla jsou výborná a krásně voní. Včera jsem s nimi potírala vdolky a ty byly :-* !

  • karl | 19. 10. 2014 13:07

    skleničky se neshánějí, ale kupují... ;-)

  • Marcela | 9. 10. 2014 15:04

    Já zavařuju zásadně v troubě na plechu s vodou a tyhle výborný povidla zrovna tak. Jsou výborný.

  • hanka | 1. 10. 2014 12:25

    super, moc mi to chutná, jdu shánět skleničky :-)))

  • recepty73
    recepty73 | 8. 9. 2014 18:54

    ...přibližně 6 - 8 skleniček od majolky ;-)

  • zsoka | 4. 9. 2014 13:45

    chystam se je tez udelat, ale muzu se prosim zeptat kolik z tech 2 kg jablek je cca sklenicek??

  • Peti | 29. 7. 2014 11:51

    úžasné,výborné,jdu hned na další várku

  • Věrka | 19. 1. 2014 20:13

    Jablíčka se nám kazí, tak jsem se pustila do povidel, jsou mooc dobrý.

  • Tereza | 16. 8. 2013 22:46

    Dělala jsem z šesti kg letních jablek, rozvářela se rychle, tak jsem s nimi byla hotová brzy. Jsou vynikající a zítra budu pokračovat. Děkuji za výborný recept, Tereza. :-)

  • nama | 17. 10. 2012 09:39

    výborné , výborné, výborné !!!!! nic jiného nemohu říci, v sobotu jsem je dělala, zavařila, dneska ze zbytku koláče a jsou úžasné. Nevlastní syn vyblízával kastrůky po nich a dali by se dát i mrněti jako přesnídávka. Fakt super !

  • hikle | 6. 10. 2012 13:41

    Povidla jsou vynikající a určitě ještě další uděláme.

  • Marcela Ptáčková | 19. 9. 2012 12:27

    Doporučuji dát kvalitní vanilkový cukr, ne náhražky z obchoďáků které nemají s vanilkou nic společného. Povidel mám už pěknou zásobičku a jsou opravdu výborná. Zavařovala jsem je ve vroucí vodě.

  • Blanka | 4. 9. 2012 19:27

    <:-) jsou skvělá

  • Anna Votrubová | 25. 8. 2012 15:59

    Výborná povidla, dali by se jíst i jako dětská přesnídávka, kdyby se méně osladila. Recept chci moc pochválit.

  • ivčapě | 13. 9. 2011 12:39

    dotaz na paní Marii : co to jsou žužly ????

  • Drahuška | 13. 9. 2011 11:20

    Povidla jsou vynikající, stále mi je všichni pod rukama ujídají a pomlaskávají :-)

  • Marie | 16. 8. 2011 21:08

    Jablka nestačím sbírat,je mi líto je vyhazovat a tak skorem obden dělám tyto vynikající povidla a žužly.Dávám je na koláče nebo lívanečky.

  • Dáša Šourová | 15. 5. 2011 20:02

    Jako od babičky :-*

  • Anna | 14. 1. 2011 19:44

    Máme rádi tyto povidla víc,než ty,s přidáním octa :(.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Dušení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Skořice - mletá Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

32
Pita chléb
Pita chléb
27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
26
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Tři dny po smrti Bartošky (†78): Havlová prolomila mlčení! Promluvila o posledním setkáni

Tři dny po smrti Bartošky (†78): Havlová prolomila mlčení! Promluvila o posledním setkáni

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Volské topinky
Volské topinky
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Voňavá farmářská kachna s domácími…
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact