• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Voňavá jablečná povidla

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavá jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka -oloupaná,bez jádřinců
    • citron -dle chuti(kyselosti jablek)
    • 600
      g cukr krupice
    • skořice - mletá -dle chuti cca 1,5 lžičky
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila. Když jsou jablka rozdušená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady provaříme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme, jelikož používáme různé odrůdy jablek, tak budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet... a dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí.
2
Plníme do skleniček od majolky, přesnídávky... asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90°C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Hrušková povidla

Hrušková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 7. 2018 17:54

    misula29: ...není zač :) ...jsem rád, že Vám chutnají :)

  • misula29 | 11. 7. 2018 22:11

    Velmi dobrá povidla, děkuji za recept!

  • Hanušková | 9. 11. 2016 13:06

    Jsou vynikající!

  • Majka | 6. 10. 2016 20:06

    Právě je vařím, udělala jsem před 14ti dny na zkoušku a byly výborný - na koláčky, do buchet, na palačinky ...

  • Majka | 6. 10. 2016 20:00

    ...ale někdo se skleniček i rád zbaví zadarmo ;-) - mne zásobuje sousedka :-)

  • mamina | 6. 10. 2016 19:57

    skvele :) domaci jsou proste domaci

  • Miroslava Pokorná | 2. 10. 2016 09:38

    Jablečná povidla jsou výborná a krásně voní. Včera jsem s nimi potírala vdolky a ty byly :-* !

  • karl | 19. 10. 2014 13:07

    skleničky se neshánějí, ale kupují... ;-)

  • Marcela | 9. 10. 2014 15:04

    Já zavařuju zásadně v troubě na plechu s vodou a tyhle výborný povidla zrovna tak. Jsou výborný.

  • hanka | 1. 10. 2014 12:25

    super, moc mi to chutná, jdu shánět skleničky :-)))

  • recepty73
    recepty73 | 8. 9. 2014 18:54

    ...přibližně 6 - 8 skleniček od majolky ;-)

  • zsoka | 4. 9. 2014 13:45

    chystam se je tez udelat, ale muzu se prosim zeptat kolik z tech 2 kg jablek je cca sklenicek??

  • Peti | 29. 7. 2014 11:51

    úžasné,výborné,jdu hned na další várku

  • Věrka | 19. 1. 2014 20:13

    Jablíčka se nám kazí, tak jsem se pustila do povidel, jsou mooc dobrý.

  • Tereza | 16. 8. 2013 22:46

    Dělala jsem z šesti kg letních jablek, rozvářela se rychle, tak jsem s nimi byla hotová brzy. Jsou vynikající a zítra budu pokračovat. Děkuji za výborný recept, Tereza. :-)

  • nama | 17. 10. 2012 09:39

    výborné , výborné, výborné !!!!! nic jiného nemohu říci, v sobotu jsem je dělala, zavařila, dneska ze zbytku koláče a jsou úžasné. Nevlastní syn vyblízával kastrůky po nich a dali by se dát i mrněti jako přesnídávka. Fakt super !

  • hikle | 6. 10. 2012 13:41

    Povidla jsou vynikající a určitě ještě další uděláme.

  • Marcela Ptáčková | 19. 9. 2012 12:27

    Doporučuji dát kvalitní vanilkový cukr, ne náhražky z obchoďáků které nemají s vanilkou nic společného. Povidel mám už pěknou zásobičku a jsou opravdu výborná. Zavařovala jsem je ve vroucí vodě.

  • Blanka | 4. 9. 2012 19:27

    <:-) jsou skvělá

  • Anna Votrubová | 25. 8. 2012 15:59

    Výborná povidla, dali by se jíst i jako dětská přesnídávka, kdyby se méně osladila. Recept chci moc pochválit.

  • ivčapě | 13. 9. 2011 12:39

    dotaz na paní Marii : co to jsou žužly ????

  • Drahuška | 13. 9. 2011 11:20

    Povidla jsou vynikající, stále mi je všichni pod rukama ujídají a pomlaskávají :-)

  • Marie | 16. 8. 2011 21:08

    Jablka nestačím sbírat,je mi líto je vyhazovat a tak skorem obden dělám tyto vynikající povidla a žužly.Dávám je na koláče nebo lívanečky.

  • Dáša Šourová | 15. 5. 2011 20:02

    Jako od babičky :-*

  • Anna | 14. 1. 2011 19:44

    Máme rádi tyto povidla víc,než ty,s přidáním octa :(.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Dušení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Skořice - mletá Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

99
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění:   Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění: Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Volské topinky
Volské topinky
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Voňavá farmářská kachna s domácími…
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact