• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Voňavá jablečná povidla

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavá jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka -oloupaná,bez jádřinců
    • citron -dle chuti(kyselosti jablek)
    • 600
      g cukr krupice
    • skořice - mletá -dle chuti cca 1,5 lžičky
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila. Když jsou jablka rozdušená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady provaříme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme, jelikož používáme různé odrůdy jablek, tak budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet... a dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí.
2
Plníme do skleniček od majolky, přesnídávky... asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90°C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Hrušková povidla

Hrušková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 7. 2018 17:54

    misula29: ...není zač :) ...jsem rád, že Vám chutnají :)

  • misula29 | 11. 7. 2018 22:11

    Velmi dobrá povidla, děkuji za recept!

  • Hanušková | 9. 11. 2016 13:06

    Jsou vynikající!

  • Majka | 6. 10. 2016 20:06

    Právě je vařím, udělala jsem před 14ti dny na zkoušku a byly výborný - na koláčky, do buchet, na palačinky ...

  • Majka | 6. 10. 2016 20:00

    ...ale někdo se skleniček i rád zbaví zadarmo ;-) - mne zásobuje sousedka :-)

  • mamina | 6. 10. 2016 19:57

    skvele :) domaci jsou proste domaci

  • Miroslava Pokorná | 2. 10. 2016 09:38

    Jablečná povidla jsou výborná a krásně voní. Včera jsem s nimi potírala vdolky a ty byly :-* !

  • karl | 19. 10. 2014 13:07

    skleničky se neshánějí, ale kupují... ;-)

  • Marcela | 9. 10. 2014 15:04

    Já zavařuju zásadně v troubě na plechu s vodou a tyhle výborný povidla zrovna tak. Jsou výborný.

  • hanka | 1. 10. 2014 12:25

    super, moc mi to chutná, jdu shánět skleničky :-)))

  • recepty73
    recepty73 | 8. 9. 2014 18:54

    ...přibližně 6 - 8 skleniček od majolky ;-)

  • zsoka | 4. 9. 2014 13:45

    chystam se je tez udelat, ale muzu se prosim zeptat kolik z tech 2 kg jablek je cca sklenicek??

  • Peti | 29. 7. 2014 11:51

    úžasné,výborné,jdu hned na další várku

  • Věrka | 19. 1. 2014 20:13

    Jablíčka se nám kazí, tak jsem se pustila do povidel, jsou mooc dobrý.

  • Tereza | 16. 8. 2013 22:46

    Dělala jsem z šesti kg letních jablek, rozvářela se rychle, tak jsem s nimi byla hotová brzy. Jsou vynikající a zítra budu pokračovat. Děkuji za výborný recept, Tereza. :-)

  • nama | 17. 10. 2012 09:39

    výborné , výborné, výborné !!!!! nic jiného nemohu říci, v sobotu jsem je dělala, zavařila, dneska ze zbytku koláče a jsou úžasné. Nevlastní syn vyblízával kastrůky po nich a dali by se dát i mrněti jako přesnídávka. Fakt super !

  • hikle | 6. 10. 2012 13:41

    Povidla jsou vynikající a určitě ještě další uděláme.

  • Marcela Ptáčková | 19. 9. 2012 12:27

    Doporučuji dát kvalitní vanilkový cukr, ne náhražky z obchoďáků které nemají s vanilkou nic společného. Povidel mám už pěknou zásobičku a jsou opravdu výborná. Zavařovala jsem je ve vroucí vodě.

  • Blanka | 4. 9. 2012 19:27

    <:-) jsou skvělá

  • Anna Votrubová | 25. 8. 2012 15:59

    Výborná povidla, dali by se jíst i jako dětská přesnídávka, kdyby se méně osladila. Recept chci moc pochválit.

  • ivčapě | 13. 9. 2011 12:39

    dotaz na paní Marii : co to jsou žužly ????

  • Drahuška | 13. 9. 2011 11:20

    Povidla jsou vynikající, stále mi je všichni pod rukama ujídají a pomlaskávají :-)

  • Marie | 16. 8. 2011 21:08

    Jablka nestačím sbírat,je mi líto je vyhazovat a tak skorem obden dělám tyto vynikající povidla a žužly.Dávám je na koláče nebo lívanečky.

  • Dáša Šourová | 15. 5. 2011 20:02

    Jako od babičky :-*

  • Anna | 14. 1. 2011 19:44

    Máme rádi tyto povidla víc,než ty,s přidáním octa :(.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Dušení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Skořice - mletá Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Bublanina

Bublanina

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Michael Douglas ve Varech: Po obědě hned na red carpet! Jásot fanoušků ho dostal! To si musel vyfotit

Michael Douglas ve Varech: Po obědě hned na red carpet! Jásot fanoušků ho dostal! To si musel vyfotit

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Další doporučené recepty:

Volské topinky
Volské topinky
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Voňavá farmářská kachna s domácími…
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact