• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Von Trapp apple strudel
Napište svůj komentář k receptu

Von Trapp apple strudel

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Von Trapp apple strudel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 900
      g jablka oloupaná, nakrájené čtvrtky na plátky
    • 3
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce sušené třešně
    • 3
      lžíce sušené brusinky
    • 40
      g hnědý cukr krystalový
    • 2
      skořice 1-2 mletá
    • 1
      špetka hřebíček tlučený
    • citron z půlky citronu
    • 8
      plátek fillo těsto
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce strouhanka opražená
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme).
2
Z balíčku těsta oddělíme 8 plátů, zbytek těsta přikryjeme vlhkou utěrkou.
3
4 pláty položíme postupně na plech na sebe, každý potřeme máslem. Podél dlouhého okraje těsta dáme polovinu nádivky, zavineme, špičky přitlačíme a zahneme dolů. Stejným způsobem uděláme druhý závin, potřeme máslem a pečeme 35-40 minut.
4
V polovině pečení obrátíme. Po vjmutí ještě teplé pocukrujeme.
5
Podáváme teplé s vanilkovým krémem nebo zmrzlinou. Dá se uchovat v mrazáku ve vhodném kontejneru až 1 měsíc, pak nechat rozmrazit a ohřát v mikrovlnce.
6
Já ještě za pečení připravím druhou nádivku (tvarohovou, piňa kolada, višňovou podloženou frangipane (druh mandlového pečiva), sýrovou, špenátovou, abych zpracovala všechno těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 1. 5. 2008 12:43

    Čo to znamená "v polovine pečení obrátime"? To ako že celú štrúdlu na plechu obrátime, ako keď trebárs otáčame mesona panvici? Moc tomu nerozumiem. Ta štrúdla sa rozpadne. Nie?

  • possum * | 17. 12. 2006 14:22

    fillo testo, pokud se neda sehnat, se da nahradit listkovym.

  • louis cechmanek | 16. 12. 2006 20:43

    fillo testo co to je. ja si chci udelat testo sam sem tady u afiky gde ho mam schanet dekuji za recept louis

  • Jana | 19. 6. 2006 21:28

    Zadejte si do vyhledávače fillo těsto

  • iva | 19. 6. 2006 20:36

    Můžete mi říct, co je fillo těsto a kde se dá sehnat? Děkuji

  • Helena | 30. 11. 2005 14:39

    Pani Alie,Vase asociace byly spravne,Rada si ctu v historii kulinarstvi(bichle patri memu synovi) a tam stoji,ze strudl stvoril madarsky kuchar ve Vidni,inspirovan tureckou baklavou z fillo testa.Moderni kulinarstvi se k nemu vraci(s odlehcenymi nadivkami)protoze je tenke.Pokud ho dostanete v polotovarech,mate polovinu prace usetrenou.

  • Alia | 27. 11. 2005 09:03

    Ja furt nevedela co s tim fillo testem delat, teda az na mistni speciality. Strudl me napadl, ale nevedala jsem jak. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Fillo těsto Hnědý cukr Hřebíček Jablka Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Strouhanka Sušené brusinky Sušené třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cheesecake

Cheesecake

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Bigos
Bigos
53
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
47
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
33
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Von Trapp apple strudel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact