Z krajíce chleba opatrně vyřízneme střídku, dáme pozor, aby zůstala neporušena. Kůru vložíme do rozehřátého oleje, vklepneme do ní vejce, osolíme a poklademe plátkem uzenin a navrch přimáčkneme střídku.
2
Pomalu smažíme až vejce ztuhne, pak obrátíme a lehce opečeme z druhé strany. Klademe na talíř vejcem nahoru a zdobíme kolečky paprik, rajčat a tatarskou omáčkou.
Použil jsem voňavou uzenou slaninku,takže jsme zeleninu ani nepostrádali :-),:-),:-).
venyss venyss
|29. 11. 2008 09:48
Jé, to byla dobrota :-)! Paní Štroblová, vy jste šikulka! Děkujeme za výborné zpestření již "nudných" snídaní.Je to rychlé, syté a inspirativní!
Ňulinka -
|16. 6. 2008 15:05
Tak to se omluvám,nějak jsem ta data přehlédla,ale stejně je to mňam recept ať už odkudkoliv.
Tereza J.
|15. 6. 2008 16:48
Ňulinka, neviem ako si to myslela, ale tento recept od Vierky bol vložený asi skôr ( ak ti išlo o to ) , pretože prvý komentár je datovaný 26.12.2004. Ten tvoj recept má prvý komentár zo dňa 28.2.2007.
Ňulinka -
|15. 6. 2008 16:06
Recept jsem tady dávala já dávno i s fotkou,viz.:Babiččin košíček-Pepíček.
Jana Remková
|15. 6. 2008 14:14
Kdysi,když byl můj syn malý,asi 7 let,měl pořád nějaké takové nápadya dělal právě tady to.Vykrojil střed chleba a opékal tu kůrku a do ní si dával co měl rád.Nechápala jsem,kde na takové nápady chodí,Dnes má svou restauraci a pokud vím,tady ty volské topinky pod trochu jiným názvem tam má v jídelníčku.Dávám rozhodně jedničku.
Oldřich Gargulák
|15. 6. 2008 09:12
Čert vem cholesterol! Stálo to za to.
Ivana Š.
|10. 6. 2008 17:25
Tuto mňamku mi vždy dělala babička když jsem byla malá. Do kůrky vdy dávala zbytky z lednice. Prostě nekonečné možnosti. Doporučuji .... a ještě zapít bílou kávou (Meltou).
Dana
|26. 12. 2004 18:26
Jeste me napadl jeden tip ohledne vylepseni vzhledu: predtim, nez vklepnete do pripravene kurky vejce, oddelit zloutek od bilku a nejprve doprostred vklepnout zloutek a teprve po chvilce zalit bilkem, aby nakonec pri servirovani pokrm vypadal lepe.
Dana
|26. 12. 2004 18:22
Nevim, jakou uzeninu ma autorka na mysli. Prave jsem to zkusila se sunkou a jeste jsem pridala platek eidamu,nez jsem to priklopila stridkou, ale vysledek je chutove dost mdly. Jo a jeste, mozna by bylo lepsi smazit to na masle, nez na oleji.