Tak mě se třeba vůbec nepovedly. Všechno podle receptu, jen jsem přidala čokoládu místo ovoce nebo oříšků, ale konzistence strašná. Nějaké patlání hromádek rukou vůbec nepřišlo v úvahu... Ani chuťově mě moc neuchvátily, bohužel. :-\
Vločkové sušenky dobré,ale skuste balíček vloček namočit přes noc do mléka,tolik mléka aby byly potopené a ráno přidat zbylé suroviny.Jsou mnohem chutnější ;-) dynicka
Včera jsem sušenky upekla z poloviční dávky a dnes musím přidělávat z dávky celé, jak jsou skvělé.:-) Trochu jsem si recept upravila, vynechala jsem úplně vejce a místo mléka jsem použila sójový nápoj Zajíc. Na tu půl dávku jsem přidala hrst tlučených mandlí, hrst tlučených lískových oříšků, hrst kokosu, hrst slunečnicových semínek, půl sáčku rozinek namočených do rumu a půl tabulky posekané hořké čokolády. Med to všechno spojil do lehce lepkavé kompaktní hmoty, pracovat s těstem šlo bez problémů. Uhnětla jsem kuličky a ty vidličkou na plechu splácla na placičky. Pokud kousek těsta odpadl, snadno šel přilepit zpět. Je to výborné zdravé mlsání, dávám jasnou 1 a peču zase.
Musí to být tak husté, aby z toho držely ty hrudky. Při dodržení uvedeného množství to drží fajnově. Co se týká té spotřeby, opravdu netuším, protože se po nich vždycky jen zapráší...
dělám něco podobného, v pánvičce zahřeji med, smíchám s vločkami a trochou vody, vejce nedávám, přidám oříšky nebo sezam.semínka a hrozinky, pak natřu na pečící papír na plechu a zapeču, ale zda to je trvandlivé se mi zatím také nepodařilo zjistit...
Jsou určeny spíš k okamžité spotřebě nebo i na uležení, např. jako vánoční cukroví?
Chci se zeptat,jak huste to musi bejt?