ovesné vločky
-opražené nasucho se lžící moučkového cukru
čokoládová poleva
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (pekáčku) = záleží na tom, jak chceme mít řezy vysoké a pečeme v předehřáté troubě při 160°C dorůžova-vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladnout. Pokud jsme pekly v menším pekáčku, vychladlý korpus prokrojíme.
2
Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a sladkým kondenzovaným mlékem(můžeme přidat trochu víc), přidáme rum, oříšky, čokoládu a promícháme. Krém natřeme na korpus a dozdobíme sladkými praženými vločkami nebo pocákáme čokoládovou polevou. Pokud máme vyšší, prokrojený korpus, krémem potřeme i uvnitř. Necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Řezy jsou skvělé a ráda je někdy znova udělám a krém budu dělat i na jiné buchty, je totiž mimořádně výborný :-)
Valušková
|11. 4. 2012 11:53
Výborná buchta s ještě lepším krémem. Taky nikdo nepoznal, že jsou v ní vločky :)
Marie Kocánková
|27. 1. 2012 13:15
Pekla jsem je včera a dnes nesla kus holkám do práce ke kávě, žádná nepoznala, že jsou v buchtě vločky, ale recept chtěly všechny. Poleva stačila a nic víc jsem na krém nedala.