Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do mísy přidají ostatní ingredience podle obvyklého postupu.
2
K tomuto moučníku se hodí dobře forma tzv. "srnčí hřbet" (vymazat, vysypat). Peče se asi 25 min v troubě na 175 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|2. 9. 2012 08:10
Není to dobře - patří 1 dcl mléka. Když jsem recept před dvěma lety objevila, buď tam bylo 1 dcl, nebo jsem dislektik a četla jsem omylem hned 1 dcl. Je to můj oblíbený recept, řezy dělám stále, zrovna se zase chystám péct.
Julka
|25. 9. 2011 14:50
Prosím Vás opravdu je ten recept dobře, 1 litr mléka??? už jak jsem jej připravovala, zdálo se mi to velmi divné a pak jsem to po 30 min pečení vylila, dole malá sraženina z vloček a jinak všude jen čokoládové mléko, mléko a mléko. Kde se stala chyba, postupovala jsem podle návodu, nadšená kladnými recenzemi a obrázkem, ale takový nezdar jsem nečekala... :-(
Miroslava Martinová
|7. 2. 2010 10:07
Na základě komentářů jsem rovnou dala 1 vejce, řezy byly krásně vláčné a chuťově moc dobré. Upečený srnčí hřbet jsem po vyklopení z formy polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. První dávka se snědla okamžitě a hned jsem musela péct další. Do druhé jsem přidala rozinky, místo másla dala olej a také výborné - recept přidávám do své sbírky a dávám za 1.
Gábina Houšková
|10. 11. 2006 13:05
Pro velký úspěch jsem musela péci znovu. Jen jsem asi tentokrát ty vločky namočila málo, takže byly v těstě moc znatelné, ale jinak výborné. Příště to chce namočit déle.
Gábina
|4. 11. 2006 23:02
dnes jsem pekla, také se mi to zdálo moc suché, tak jsem ještě přidala mléko. V srnčím hřbetu toho byla necelá polovina, takže příště budu dělat z dvojnásobné dávky. Jinak je to moc dobré, krásně tam voní to koření a citrnová kůra.
Airan
|8. 6. 2006 18:44
V tom receptu i mne chybi vejce a zda se mi malo tuku, mozna proto je sucha a drobiva. Delala jsem babovku z ovesnich vlocek a byla vytecna - vlacna a mene sladka. 300ml polohrube, 150ml cukru, 2vejce, 150ml mleka, 150ml oleje, 150ml ovesnich vlocek, 1van.cukr, 1pr. do peciva, rozinky v rumu. Vlocky namocime do mleka na hodinu a delame babovku beznym spusobem, vlocky a rozinky nakonec. Peceme 45min na 160°