Na másle zpěníme cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a pražíme, dokud nezačne vonět. Pak přidáme vločky a ještě chvíli pražíme. Směs zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme na kaši, osolíme a okořeníme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí.
2
Můžeme přidat hořčici. Podáváme s celozrnným pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Richard
|11. 2. 2015 19:58
Dělám ji už dlouho a je výborná. Ovšem co mám problém se žlučníkem, udělal jsem alternativu: to co mi z toho vyšlo, všichni označili jednoznačně za škvarkovou pomazánku :-[ .
Jak to ? Na oleji cibulku, na ni droždí a na něj pšeničné vločky.Pak zalít vodou. Potud vše stejné jako Vaše pomazánka. Pak jsem ale do ní párkrát zanořit tyčový mixer. Směs tak zhoustla a nemusel jsem dávat vejce. Sůl, pepř, česnek.
Kdo chce napište mail, pošlu fotku .
Rádi jsme vyzkoušeli, je to velmi příjemná změna oproti klasickým pomazánkám. Přítel se zprvu ošíval, pomazánku s vločkami nechtěl, ale nakonec mu taky velmi chutnala. Takže pokud máte rádi drožďové pomazánky, určitě zkuste.