• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vločková kaše s medem pro děti
Napište svůj komentář k receptu

Vločková kaše s medem pro děti

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vločková kaše s medem pro děti
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      lžíce ovesné vločky
    • 200
      ml voda
    • 100
      ml mléko
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Vločky proprat ve vodě, až je čirá, zalijeme odměřenou vařící vodou a vaříme asi půl hodiny, vodu v případě potřeby doléváme. Rozvařené vločky promícháme s mlékem a medem.
2
**Obměna:** místo mléka vmícháme jogurt a med. Můžeme doplnit rozmačkaným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Fenykl s cuketou nejen pro děti

Fenykl s cuketou nejen pro děti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • venyss venyss | 1. 9. 2009 14:23

    Tak já našim klukům (5,2) už po tom půl roce dávala dá se říci klasickou stravu dospělých, jasně, nejdříve jsem začala se zeleninovými kašičkami...chce to hlavně postupně,jak psala pí.Tereza, jeden den lžičku,druhý den víc atd..Kravské mléko jsem také dávala,dělala jsem z ní např. krupičku atd. Vše zálež na výchově a co se týče alergií. Jinak jsem ráda, že jsem si vzpomněla na takové kašičky,které jsem jedla někdy kolem věku 10-ti let,na návštěvě u mé tety. Pamatuji si,že jednou je dělali na sladko,jednou zase na slano, třeba s párkem,nebo vajíčkem uvařeným natvrdo. Těším se až vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 15:23

    Terezko, ono je to asi o pohodlnosti, či co. Nebo se ( v tomto případě neblaze ) kopíruje vliv z USA, kde děti rostou taky bez jakéhokoliv pokusu o výchovu. Mixovanou stravou se děti nenaučí kousat, proto pak nechtějí maso, s papírovými plenkami se počůrávají ještě předškoláci,... Ale to sem taky asi nepatří:-))

  • Tereza Jarčušková | 15. 1. 2007 14:52

    Jitkokytko, presne tak ako píšete, vychovali nás a ja svoje deti. Žiadne mixovanie, strava pestrá, to, čo my len s tými úpravami ako píšete. Vlastne vtedy som začala variť množstvo zeleniny na rôzny spôsob, používať málo tuku, podstatne znížila solenie, pilo sa veľa mlieka a pod. Mali sme jednu známu detskú lekárku, ktorá nás učila : daj dieťatku 1 lyžičku novej potravy, viac nie. Na druhý deň 2 lyžičky, ak nie je nič problémové po pár dňoch, daj sa najesť. A pridávať vždy len 1 nové jedlo. Akonáhle dieťa pevne sedelo, učili sme piť z hrnčeka. Žiadne fľaše v 3. rokoch dieťaťa. Ale už som sa rozkecala, toto tu nepatrí :)))

  • jitkakytka | 15. 1. 2007 14:15

    K těm malým dětem. Dceři je 23 let a od 6-ti měsíců jedla to co my, pouze se míň solilo a nepoužíval pepř. Jinak běžná dospělácká strava včetně svíčkové s knedlíkem. A žádné mixování, pouze malé kousky. Dnes by mě maminky asi hnaly ale doba byla taková.

  • Jitka Marková | 15. 1. 2007 00:45

    Souhlasím s níže napsaným. Náš syn má téměř 15 měsíců a teprve nyní uvažuji, že bych mu vločkovou kaši zkusila uvařit. Med do roku URČITĚ NE, rovněž kravské mléko bych do roku (i víc) vůbec nedávala !!!! Na to je vždy dost času :-)

  • zuzana hálová | 5. 12. 2006 18:49

    když si koupíte biovločky, tak nemusíte propírat a rovnou vařit, žadná ,,špinavá,,voda nehrozí:-).

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2006 13:59

    Souhlasím, med se nedoporučuje minimálně do jednoho roku a u dětí s alergickou zátěží v rodině, do tří let. Já bych se přimlouvala jen za ten jogurt s rozmačkaným ovocem :)

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2006 13:13

    Dievčatá, ani ten med sa mi trocha pre maličké deti nepozdáva. Je to pomerne silný alergén. A deti nepotrebujú sladiť, to len my ich to zbytočne skoro učíme. Tým nechcem povedať, že med nie je zdravý, len by som s ním trocha počkala.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 11:47

    Ano, asi máte pravdu, Lado. Ono to už nějakou chvíli je, co byly naše holky maličké...Kvůli tomu lepku raději podávejte dětem od dokončeného 8. měsíce.

  • Lada Kovářová | 2. 2. 2006 14:26

    No,já bych ještě dva měsíce přidala.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 2. 2006 14:20

    Tohle je kaše pro hodně malé děti od 6-7 měsíců a propláchnutí zbavíme vločky většího množství lepku z rozdrcených vloček.

  • Marie Svobodová | 1. 2. 2006 17:51

    Někdy také vločky na sucho opražím, dostanou příjemnou chuť a také namočím a uvaření je skutečně za chvíli. Ale nikdy neproplachuji.

  • Maborka | 1. 2. 2006 12:14

    Absolutně nechápu, proč bych měla propírat vločky ve vodě a připravovat je tak o obrovské množství vitamínu B, který je na nich nejcennější. Doporučuji jiný postup. Vločky nasypat přes noc do hrnce s mlékem, přes noc změknou a uvaření husté kaše je otázkou chviličky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše ovesné
Pokrmy Ostatní Sladké Z ovesných vloček Pro děti Snídaně Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Med Mléko Ovesné vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
67
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Pečení pstruzi
Pečení pstruzi
11
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
11
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Vločková kaše s medem pro děti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact