• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vločková kaše s medem pro děti
Napište svůj komentář k receptu

Vločková kaše s medem pro děti

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vločková kaše s medem pro děti
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      lžíce ovesné vločky
    • 200
      ml voda
    • 100
      ml mléko
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Vločky proprat ve vodě, až je čirá, zalijeme odměřenou vařící vodou a vaříme asi půl hodiny, vodu v případě potřeby doléváme. Rozvařené vločky promícháme s mlékem a medem.
2
**Obměna:** místo mléka vmícháme jogurt a med. Můžeme doplnit rozmačkaným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Fenykl s cuketou nejen pro děti

Fenykl s cuketou nejen pro děti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • venyss venyss | 1. 9. 2009 14:23

    Tak já našim klukům (5,2) už po tom půl roce dávala dá se říci klasickou stravu dospělých, jasně, nejdříve jsem začala se zeleninovými kašičkami...chce to hlavně postupně,jak psala pí.Tereza, jeden den lžičku,druhý den víc atd..Kravské mléko jsem také dávala,dělala jsem z ní např. krupičku atd. Vše zálež na výchově a co se týče alergií. Jinak jsem ráda, že jsem si vzpomněla na takové kašičky,které jsem jedla někdy kolem věku 10-ti let,na návštěvě u mé tety. Pamatuji si,že jednou je dělali na sladko,jednou zase na slano, třeba s párkem,nebo vajíčkem uvařeným natvrdo. Těším se až vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 15:23

    Terezko, ono je to asi o pohodlnosti, či co. Nebo se ( v tomto případě neblaze ) kopíruje vliv z USA, kde děti rostou taky bez jakéhokoliv pokusu o výchovu. Mixovanou stravou se děti nenaučí kousat, proto pak nechtějí maso, s papírovými plenkami se počůrávají ještě předškoláci,... Ale to sem taky asi nepatří:-))

  • Tereza Jarčušková | 15. 1. 2007 14:52

    Jitkokytko, presne tak ako píšete, vychovali nás a ja svoje deti. Žiadne mixovanie, strava pestrá, to, čo my len s tými úpravami ako píšete. Vlastne vtedy som začala variť množstvo zeleniny na rôzny spôsob, používať málo tuku, podstatne znížila solenie, pilo sa veľa mlieka a pod. Mali sme jednu známu detskú lekárku, ktorá nás učila : daj dieťatku 1 lyžičku novej potravy, viac nie. Na druhý deň 2 lyžičky, ak nie je nič problémové po pár dňoch, daj sa najesť. A pridávať vždy len 1 nové jedlo. Akonáhle dieťa pevne sedelo, učili sme piť z hrnčeka. Žiadne fľaše v 3. rokoch dieťaťa. Ale už som sa rozkecala, toto tu nepatrí :)))

  • jitkakytka | 15. 1. 2007 14:15

    K těm malým dětem. Dceři je 23 let a od 6-ti měsíců jedla to co my, pouze se míň solilo a nepoužíval pepř. Jinak běžná dospělácká strava včetně svíčkové s knedlíkem. A žádné mixování, pouze malé kousky. Dnes by mě maminky asi hnaly ale doba byla taková.

  • Jitka Marková | 15. 1. 2007 00:45

    Souhlasím s níže napsaným. Náš syn má téměř 15 měsíců a teprve nyní uvažuji, že bych mu vločkovou kaši zkusila uvařit. Med do roku URČITĚ NE, rovněž kravské mléko bych do roku (i víc) vůbec nedávala !!!! Na to je vždy dost času :-)

  • zuzana hálová | 5. 12. 2006 18:49

    když si koupíte biovločky, tak nemusíte propírat a rovnou vařit, žadná ,,špinavá,,voda nehrozí:-).

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2006 13:59

    Souhlasím, med se nedoporučuje minimálně do jednoho roku a u dětí s alergickou zátěží v rodině, do tří let. Já bych se přimlouvala jen za ten jogurt s rozmačkaným ovocem :)

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2006 13:13

    Dievčatá, ani ten med sa mi trocha pre maličké deti nepozdáva. Je to pomerne silný alergén. A deti nepotrebujú sladiť, to len my ich to zbytočne skoro učíme. Tým nechcem povedať, že med nie je zdravý, len by som s ním trocha počkala.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 11:47

    Ano, asi máte pravdu, Lado. Ono to už nějakou chvíli je, co byly naše holky maličké...Kvůli tomu lepku raději podávejte dětem od dokončeného 8. měsíce.

  • Lada Kovářová | 2. 2. 2006 14:26

    No,já bych ještě dva měsíce přidala.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 2. 2006 14:20

    Tohle je kaše pro hodně malé děti od 6-7 měsíců a propláchnutí zbavíme vločky většího množství lepku z rozdrcených vloček.

  • Marie Svobodová | 1. 2. 2006 17:51

    Někdy také vločky na sucho opražím, dostanou příjemnou chuť a také namočím a uvaření je skutečně za chvíli. Ale nikdy neproplachuji.

  • Maborka | 1. 2. 2006 12:14

    Absolutně nechápu, proč bych měla propírat vločky ve vodě a připravovat je tak o obrovské množství vitamínu B, který je na nich nejcennější. Doporučuji jiný postup. Vločky nasypat přes noc do hrnce s mlékem, přes noc změknou a uvaření husté kaše je otázkou chviličky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše ovesné
Pokrmy Ostatní Sladké Z ovesných vloček Pro děti Snídaně Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Med Mléko Ovesné vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
34
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
27
Rybízový koláč
Rybízový koláč

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak si správně zabalit na dovolenou? Co z kufru vyhodíte, už do něj nevracejte

Jak si správně zabalit na dovolenou? Co z kufru vyhodíte, už do něj nevracejte

Blesk.cz ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Vločková kaše s medem pro děti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact