• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
Napište svůj komentář k receptu

VlCiho guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VlCiho guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Třeba vepřové plecko)
    • 2
      ks červená paprika
    • pepř mletý
    • olej
    • mletá paprika Sladká
    • polohrubá mouka Trocha
    • tmavá jíška
    • 4
      ks cibule Větší (obecně platí kolik masa tolik cibule)

Postup přípravy receptu

1
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky vložíme do misky. Rukama řádně promísíme, přidáme mletou sladkou červenou papriku. Cibuli nakrájíme na menší kousky a rovněž přidáme do směsi. Přidáme pepř a sůl. Vše řádné promícháme. Uložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
2
**Druhý den:** na pánvi rozpálíme trochu oleje. Vedle v hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, můžeme ji trochu osolit. Směs dáme na rozehřátou pánev a necháme za prudkého ohně chvíli vařit tak, aby se cibulka ohřála do zlatova a maso získalo jinou barvu. Hned poté maso z pánve přendáme do hrnce s připravenou vařicí vodou. Dle potřeby podlijeme a na středním plameni dusíme asi 40 minut. Osolíme. Dle potřeby podléváme. Občas okoštujeme maso, jestli už není hotové. Pokud se maso nechce dovařit přidáme asi třetinu pytlíku prášku do pečiva. Maso se tak dovaří dříve a tak, jak je potřeba. Přidáme asi tak dvě polévkové lžíce kečupu. V této chvíli můžeme ještě přidat papriku nakrájenou na proužky a další cibuli. Paprika a cibule nebudou tak vyvařené a dají guláši ten správný říz. Za stálého míchání pomalu přidáváme dle oka polohrubou mouku až cítíme, že nám guláš houstne. Nakonec přidáme trochu tmavé jíšky a stále mícháme. Nezapomeňme však, že guláš po odstavení z ohně ještě zhoustne.
3
Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem. Nakonec můžeme guláš ozdobit trochou nakrájené cibule (je zdravá) a třeba kouskem nakládané papriky.
4
Takto připravené jídlo je asi pro 5 středně velkých jedlíků ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 19. 6. 2006 13:02

    Proč by to mělo být hořké? Snad jedině v případě, že tu cibuli připálíte. Pokud je cibule příliš sladká, lze přidat lžičku octa. Mně osobně maso s nasládlopu pikantní omáčkou nevadí, naopak si s oblibou dávám různé brusinkové přelivy nebo sladkokyselá masa..

  • luckymili | 19. 6. 2006 09:55

    Také se musím přidat k zastáncům "čím více cibule, tím lepší guláš". Můj tatínek, jehož guláše byly pověstné, vaříval hovězí, také půl na půl a to někdy při množství 10-20 kg, nebyla legrace. Cibuli krájel na jemno, nesměla se mlýt /hořkne/. A nechal ji na tuku zesklovatět, delším smažením, také hořkne. Dále paprika se má jen v tuku "rozpustit", jinak také hořkne. Takže ne množství cibule, ale nesprávný postup nám může vytvořit hořkou chuť.

  • Jana Kutačová | 19. 6. 2006 09:10

    Mám stejný názor,cibule do guláše rozhodně patří a dávám ji opravdu hodně a nikdy jsem neměla guláš nahořklý.Chyba bude asi jinde.:o)

  • Zdena z JM | 19. 6. 2006 08:18

    Do guláše z hovězího masa dávám zásadně tolik cibule kolik masa.Z cibule se utvoří výborná omáčka a guláš se nemusí zahušťovat.Hořký není a sladký také ne.Záleží na koření.

  • Mirďa Hrubý | 18. 6. 2006 23:16

    Zásadní chyba!!! Do žádného guláše z jakéhokoli masa se nikdy nedává kolik masa, tolik cibule. Je to sladké a hořké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Tmavá jíška Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

15 minut
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Pesto z medvědího česneku a vlašských…

75 minut
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

70 minut
Velikonoční beránek šlehačkový

Velikonoční beránek šlehačkový

20 minut
Kuřátkové sušenky

Kuřátkové sušenky

40 minut
Fantastické hrnkové knedlíky

Fantastické hrnkové knedlíky

20 minut
Kedgeree

Kedgeree

25 minut
Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Poslední sledované recepty

73
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
21
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Jarní detoxikace bez hladovění: Co pít a jíst, aby tělo znovu ožilo?
Jarní detoxikace bez hladovění: Co pít a jíst,…
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí štajryš nebo kuclíková polévka?
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec,…
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho upéct a ozdobit
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se…
Od pondělí do pátku: Syté večeře do 30 minut na stole. A zbyde i do krabičky na oběd!
Od pondělí do pátku: Syté večeře do 30 minut na…
Domácí pesto 8x jinak: Z medvědího česneku, bazalky a dalších bylinek i zeleniny
Domácí pesto 8x jinak: Z medvědího česneku,…
AHA.cz Zdrcený otec Slováček (81): Teď se bojím o Dádu...

Zdrcený otec Slováček (81): Teď se bojím o Dádu...

Mimibazar Jarní únava? Jak jsem znovu našla svou energii – tipy pro unavené maminky

Jarní únava? Jak jsem znovu našla svou energii – tipy pro unavené maminky

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Boty na jaro, které podle stylistky musíte mít: Tyhle pohodlné modely už nebudete chtít sundat!

Boty na jaro, které podle stylistky musíte mít: Tyhle pohodlné modely už nebudete chtít sundat!

Ženy.cz Kvíz: Jak se liší pohlaví a gender? Zjistěte, zda máte sexuální výchovu v malíku

Kvíz: Jak se liší pohlaví a gender? Zjistěte, zda máte sexuální výchovu v malíku

Blesk.cz 15. díl Survivoru: Bahnivé objetí pro Novotného a překvapivá proměna Pepy

15. díl Survivoru: Bahnivé objetí pro Novotného a překvapivá proměna Pepy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop zdraví na duben: Kdo si musí dávat pozor na úrazy a komu hrozí migrény?

Horoskop zdraví na duben: Kdo si musí dávat pozor na úrazy a komu hrozí migrény?

  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact