• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
Napište svůj komentář k receptu

VlCiho guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VlCiho guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Třeba vepřové plecko)
    • 2
      ks červená paprika
    • pepř mletý
    • olej
    • mletá paprika Sladká
    • polohrubá mouka Trocha
    • tmavá jíška
    • 4
      ks cibule Větší (obecně platí kolik masa tolik cibule)

Postup přípravy receptu

1
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky vložíme do misky. Rukama řádně promísíme, přidáme mletou sladkou červenou papriku. Cibuli nakrájíme na menší kousky a rovněž přidáme do směsi. Přidáme pepř a sůl. Vše řádné promícháme. Uložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
2
**Druhý den:** na pánvi rozpálíme trochu oleje. Vedle v hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, můžeme ji trochu osolit. Směs dáme na rozehřátou pánev a necháme za prudkého ohně chvíli vařit tak, aby se cibulka ohřála do zlatova a maso získalo jinou barvu. Hned poté maso z pánve přendáme do hrnce s připravenou vařicí vodou. Dle potřeby podlijeme a na středním plameni dusíme asi 40 minut. Osolíme. Dle potřeby podléváme. Občas okoštujeme maso, jestli už není hotové. Pokud se maso nechce dovařit přidáme asi třetinu pytlíku prášku do pečiva. Maso se tak dovaří dříve a tak, jak je potřeba. Přidáme asi tak dvě polévkové lžíce kečupu. V této chvíli můžeme ještě přidat papriku nakrájenou na proužky a další cibuli. Paprika a cibule nebudou tak vyvařené a dají guláši ten správný říz. Za stálého míchání pomalu přidáváme dle oka polohrubou mouku až cítíme, že nám guláš houstne. Nakonec přidáme trochu tmavé jíšky a stále mícháme. Nezapomeňme však, že guláš po odstavení z ohně ještě zhoustne.
3
Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem. Nakonec můžeme guláš ozdobit trochou nakrájené cibule (je zdravá) a třeba kouskem nakládané papriky.
4
Takto připravené jídlo je asi pro 5 středně velkých jedlíků ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 19. 6. 2006 13:02

    Proč by to mělo být hořké? Snad jedině v případě, že tu cibuli připálíte. Pokud je cibule příliš sladká, lze přidat lžičku octa. Mně osobně maso s nasládlopu pikantní omáčkou nevadí, naopak si s oblibou dávám různé brusinkové přelivy nebo sladkokyselá masa..

  • luckymili | 19. 6. 2006 09:55

    Také se musím přidat k zastáncům "čím více cibule, tím lepší guláš". Můj tatínek, jehož guláše byly pověstné, vaříval hovězí, také půl na půl a to někdy při množství 10-20 kg, nebyla legrace. Cibuli krájel na jemno, nesměla se mlýt /hořkne/. A nechal ji na tuku zesklovatět, delším smažením, také hořkne. Dále paprika se má jen v tuku "rozpustit", jinak také hořkne. Takže ne množství cibule, ale nesprávný postup nám může vytvořit hořkou chuť.

  • Jana Kutačová | 19. 6. 2006 09:10

    Mám stejný názor,cibule do guláše rozhodně patří a dávám ji opravdu hodně a nikdy jsem neměla guláš nahořklý.Chyba bude asi jinde.:o)

  • Zdena z JM | 19. 6. 2006 08:18

    Do guláše z hovězího masa dávám zásadně tolik cibule kolik masa.Z cibule se utvoří výborná omáčka a guláš se nemusí zahušťovat.Hořký není a sladký také ne.Záleží na koření.

  • Mirďa Hrubý | 18. 6. 2006 23:16

    Zásadní chyba!!! Do žádného guláše z jakéhokoli masa se nikdy nedává kolik masa, tolik cibule. Je to sladké a hořké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Tmavá jíška Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

63
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
37
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
26
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
26
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
10 potravin, díky kterým se budete cítit i vypadat mladší
10 potravin, díky kterým se budete cítit i…
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Survivor je u konce: Vyhrál »mistr chaosu« Pája! Soupeřům snědl zásoby

Survivor je u konce: Vyhrál »mistr chaosu« Pája! Soupeřům snědl zásoby

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact