• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
Napište svůj komentář k receptu

VlCiho guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VlCiho guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Třeba vepřové plecko)
    • 2
      ks červená paprika
    • pepř mletý
    • olej
    • mletá paprika Sladká
    • polohrubá mouka Trocha
    • tmavá jíška
    • 4
      ks cibule Větší (obecně platí kolik masa tolik cibule)

Postup přípravy receptu

1
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky vložíme do misky. Rukama řádně promísíme, přidáme mletou sladkou červenou papriku. Cibuli nakrájíme na menší kousky a rovněž přidáme do směsi. Přidáme pepř a sůl. Vše řádné promícháme. Uložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
2
**Druhý den:** na pánvi rozpálíme trochu oleje. Vedle v hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, můžeme ji trochu osolit. Směs dáme na rozehřátou pánev a necháme za prudkého ohně chvíli vařit tak, aby se cibulka ohřála do zlatova a maso získalo jinou barvu. Hned poté maso z pánve přendáme do hrnce s připravenou vařicí vodou. Dle potřeby podlijeme a na středním plameni dusíme asi 40 minut. Osolíme. Dle potřeby podléváme. Občas okoštujeme maso, jestli už není hotové. Pokud se maso nechce dovařit přidáme asi třetinu pytlíku prášku do pečiva. Maso se tak dovaří dříve a tak, jak je potřeba. Přidáme asi tak dvě polévkové lžíce kečupu. V této chvíli můžeme ještě přidat papriku nakrájenou na proužky a další cibuli. Paprika a cibule nebudou tak vyvařené a dají guláši ten správný říz. Za stálého míchání pomalu přidáváme dle oka polohrubou mouku až cítíme, že nám guláš houstne. Nakonec přidáme trochu tmavé jíšky a stále mícháme. Nezapomeňme však, že guláš po odstavení z ohně ještě zhoustne.
3
Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem. Nakonec můžeme guláš ozdobit trochou nakrájené cibule (je zdravá) a třeba kouskem nakládané papriky.
4
Takto připravené jídlo je asi pro 5 středně velkých jedlíků ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 19. 6. 2006 13:02

    Proč by to mělo být hořké? Snad jedině v případě, že tu cibuli připálíte. Pokud je cibule příliš sladká, lze přidat lžičku octa. Mně osobně maso s nasládlopu pikantní omáčkou nevadí, naopak si s oblibou dávám různé brusinkové přelivy nebo sladkokyselá masa..

  • luckymili | 19. 6. 2006 09:55

    Také se musím přidat k zastáncům "čím více cibule, tím lepší guláš". Můj tatínek, jehož guláše byly pověstné, vaříval hovězí, také půl na půl a to někdy při množství 10-20 kg, nebyla legrace. Cibuli krájel na jemno, nesměla se mlýt /hořkne/. A nechal ji na tuku zesklovatět, delším smažením, také hořkne. Dále paprika se má jen v tuku "rozpustit", jinak také hořkne. Takže ne množství cibule, ale nesprávný postup nám může vytvořit hořkou chuť.

  • Jana Kutačová | 19. 6. 2006 09:10

    Mám stejný názor,cibule do guláše rozhodně patří a dávám ji opravdu hodně a nikdy jsem neměla guláš nahořklý.Chyba bude asi jinde.:o)

  • Zdena z JM | 19. 6. 2006 08:18

    Do guláše z hovězího masa dávám zásadně tolik cibule kolik masa.Z cibule se utvoří výborná omáčka a guláš se nemusí zahušťovat.Hořký není a sladký také ne.Záleží na koření.

  • Mirďa Hrubý | 18. 6. 2006 23:16

    Zásadní chyba!!! Do žádného guláše z jakéhokoli masa se nikdy nedává kolik masa, tolik cibule. Je to sladké a hořké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Tmavá jíška Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

43
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
14
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
13
Krtkův dort
Krtkův dort

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact