• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč

autor: kvitekM
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jáhly
    • 550
      ml mléko
    • 1
      dl olej nebo 100g Hery
    • 1
      ks vejce
    • 210
      g cukr krupice
    • 300
      g celozrnná mouka nebo 500g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
  • Krém
    • 500
      g bílý jogurt
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek ke zjemnění - nemusí
  • Drobenka
    • 80
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni necháme vařit asi 20 minut, až zdvojnásobí svůj objem.
2
Necháme vychladnout, poté dáme cukry, vejce rozmíchané v mléce, olej nebo tuk a vymícháme těstíčko. Poté pomalu dáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na plech 35x25 cm nebo do formy na chlebíček, poklademe krémem a nakonec vytvoříme drobenku s výše uvedených surovin. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi na 180 °C 30 minut. Koláč je hotov, pokud špejlí píchneme doprostřed těsta a vytáhnem ji suchou.
3
K inspiraci - můžeme vyzkoušet, že ještě na koláč můžeme přidat čerstvé ovoce a zapéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kefka | 7. 4. 2011 12:57

    Výborný koláč! Ke konci pečení jsem dala navrch hrušky a posypala skořicí, jen bych příště ubrala cukr. Dávám 1 a určitě budu dělat častěji, příště zkusím s jabkama.

  • Tereza H. | 10. 12. 2010 17:28

    Díky za výborný recept, celá rodinka se oblizovala, jen bych příště dala do všeho míň cukru :-)

  • Kočička | 28. 3. 2007 15:53

    Mmmm, vypadá to lákavě a (z)dravě sladce! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr krupice Hrubá mouka Jáhly Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

14
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
10
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…
8
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact