• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vlašský salát II.
Napište svůj komentář k receptu

Vlašský salát II.

autor: malena
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlašský salát II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g salám junior jedna šiška
    • 400
      g nakládané okurky
    • 2
      lžíce dětská krupice
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks cibule velká
    • majonéza
    • 1
      plechovka hrách
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z mléka a dětské krupičky uvaříme "krupicovou kaši", ale měla by mít téměř tuhou konzisteci. Necháme vychladnout.
2
Salám i okurky najemno nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme, vše smícháme.
3
Přidáme vychladlou krupicovou hmotu a dobře promícháme.
4
Dle chuti přidáme majonézu (já dávám pouze 2-3 lžíce).
5
Opatrně vmícháme hrášek, v případě potřeby dosolíme, dopepříme.
6
Díky "nastavené" majonéze není salát tak tučný a na chuti to není vůbec znát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Vlašský salát podle ČSN

Vlašský salát podle ČSN

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 27. 4. 2008 23:59

    Tak jsem vlašák vyzkoušela na manželove narozky. Přidala jsem ještě brambory a cibuli. Musím souhlasit se Simčou, že nastavovaný vlašák je chuťově trochu jiný. Bála jsem se, že nebude chutnat. A on chutnal a moc!!! Byla to vlastně pánská jízda a pánové chtěli po mě přesný recept. Všichni se olizovali a vlašáku dávají velikánskou 1.

  • Ivana Samcová | 6. 2. 2008 10:34

    Mám už doma letitý recept na vlašský salát, v něm je taky přidávaná kaše. Děláme doma řadu pomazánek, tato je jediná s kaší. Je to chuťově trochu jiné, možná o tom to je. Nám to chutná. Zkuste vyzkoušet. Zdravím, Ivana

  • Jitka Macháčková | 4. 2. 2008 23:11

    Já se přikláním k tomu jogurtu. Bílá Activia je pro ten účel skvělá, není tolik kyselá a když se dá půl na půl s majonézou, tak to není vůbec poznat. Už jsem dělala i v poměru 3:2 ve prospěch jogurtu a bylo to také dobré. Mně osobně nastavování majonéz, kečupů atd. různými "škroby" vadí, ale každý má jinou chuť.

  • Věra N. | 4. 2. 2008 20:22

    Eviku, prosím Vás, jaký dáváte poměr hladké mouky a mléka. Stejný jako u krupičky? Děkuji.

  • eviku | 4. 2. 2008 19:01

    Marsí, kupovaný vlašák obsahuje něco podobného, není v něm jenom čistá majonéza, natož jogurt. Já dělám vlašák s "kašičkou" z hladké mouky, ne krupičky. Je to opravdu dobré, nepoznáte nic nepatřičného.

  • Marsí | 4. 2. 2008 13:41

    No tak proti gustu....ale nevím, nastavovat vlašák krupičkou..:-)) já bych tam vrazila spíš jogurt...co vy na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dětská krupice Hrách Majonéza Mléko Nakládané okurky Pepř mletý Salám junior Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Vařený hrách

Vařený hrách

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
28
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vlašský salát II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact