• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vlašská pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Vlašská pomazánka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlašská pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zeleninová směs
    • 100
      g měkký salám
    • 100
      g eidam sýr
    • 1
      ks pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu přidáme do pomazánkového másla a dobře promícháme. Mažeme na chleby a zdobíme vařeným vejcem.
2
Poznámka: je-li v zeleninové směsi feferonka před mletím ji vyjmeme nebo dáme jenom kousek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Luxusní pomazánka z uzené parenice

Luxusní pomazánka z uzené parenice

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kájina | 16. 10. 2007 17:47

    Jolko je fakt, že na topinky je to vynikající. Topinky počesnekuji a namažu, je to pěkně pálivé, to se na to pije

  • Jolka Holka | 16. 10. 2007 11:40

    Včera jsem ji dělala k večeři a všem (i manželovi, který pomazánky nemusí) nám moc chutnala. Je to rychlé a výborné. Malinko ostřejší, takže příště ji udělám na topinky až budeme mít návštěvu a něco popíjet.

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:16

    dobré, rychlé

  • evitschka _ | 13. 3. 2007 13:57

    Vynikající.

  • bramborka | 16. 2. 2007 15:29

    Dnes jsem jí dělala z Moravanky a bez soli a tatarky by nám to nejelo.Chci se jen zeptat,nezkoušeli jste někdo tu zeleninu třeba krátce povařit?Přijdou mi po rozsekání v robotu,opravdu najemno,některé kousky tvrdé.Jinak dobré,rychlé.

  • Andra | 16. 2. 2007 12:37

    Nakoniec som našla v hypermarkete Moravanku, ďakujem za rady. Pomazánku som včera urobila. Pridala som uvarené vajíčka aj trochu majolky. Manžel s deťmi najprv trochu nedôverčivo krčili nosom, ale nakoniec všetkým celkom chutila. Mne osobne najviac chutí na opečených hriankach.

  • Zuzana Válková | 15. 2. 2007 08:26

    Do pomazánky jsem kvůli manželovi přidala dvě vejce natvrdo (a už jsem pak nezdobila) a namazala jsem jí na obyč čerstvý měkoučký chléb. Bylo to opravdu vynikající. Mně to moc chutnalo i bez těch vajec, ale s nimi to bylo super. Jednoduché, levné, výborné.

  • Alina | 13. 2. 2007 19:19

    Luborku, dělala jsem s Nivou (nebyla to přímo Niva, ale nějaký cizí sýr s modrou plísní). Moc nám chutnalo, ale naše puberťačka si stěžovala, že je to dost ostré, což byla si pravda, takže spíš pro dospělé a k tomu pivečko

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2007 11:04

    Dělala jsem to z Kunovjanky /tak je to napsáno i na třetinkové sklenici/ je ostřejší, ale salám jsem nakrájela na drobné kousky a sýr jsem nastrouhala.

  • Věra | 13. 2. 2007 08:19

    Dělala jsem pomazánku z malé Hradišťanky a byla OK

  • Andra | 13. 2. 2007 07:55

    Dakujem, pohľadám a vyskúšam. Máme radi nátierky.

  • Janinka | 13. 2. 2007 07:28

    Andro, nenechte se zmýlit slovem salát: ta Moravanka je prostě směs zeleniny (hrášek, mrkev, petržel, malé okurčičky, cibulky, jedna feferonka a asi ještě něco). Všechno to je naložené v nálevu - no prostě jako třeba samotné okurky. Prodává se to ve skleničkách s červeným víčkem a už od pohledu to je moc hezké :-)) Nevím, jak u vás, ale já ji kupuji v Globusu za 11,50 Kč. Tak snad ji seženete :-)) Pěkný den.

  • beba | 12. 2. 2007 21:12

    Andra (alebo Andrea?), vidím, že ste zo Slovenska. Jedná sa o sterilizované šaláty, myslím, že sú v 3 dl pohároch.Videla som ich v Bille aj v Tescu a stoja asi 30,- Sk.

  • inka machackova | 12. 2. 2007 20:16

    Kunovjanka je čalamáda z červené kapie,celeru,mrkve a cibule.Nevím jak velká se prodává,dělám si svoji domácí,ale myslím že to bude třetinka.

  • Andra | 12. 2. 2007 19:11

    Nepoznám Kunovjanku a Moravanku snáď len ako ľudovú hudbu... :(... Môže niekto aspoň približne popísať o aký zeleninový šalát ide? A tiež aké množstvo obsahuje 1 "sklenička"?

  • Jana Kutačová | 12. 2. 2007 17:12

    Pomazánka je výborná,ale mám úplně stejný postřeh jako anonym.Bez přidání 2 lžic tatarky a trochy hořčice nám to připadalo málo pikantní.Je fakt,že feferonku jsem tam nedala z důvodu toho,že se mi ta zeleninová směs už tak zdála dost ostrá,ale v konečném důsledku to chtělo ještě přidat trochu něčeho pikantnějšího.Naše rodina je zmlsaná,takže asi proto :o))

  • Luborek | 12. 2. 2007 16:53

    Nezkoušel někdo místo eidamu Hermelín nebo Nivu?

  • Luborek | 12. 2. 2007 16:53

    Doporučuji přidat hořčici a trochu strouhaného křenu a vyndat feferonku

  • Vepřeková | 12. 2. 2007 16:51

    Místo pomazánkového másla jsem dala mascarpone a bylo také dobré

  • Anonym | 12. 2. 2007 16:50

    Ivano C. já měla podobný problém jako Vy. Je ale důležitý druh zeleninové směsi. Teď dělám z nakládané fit zeleniny, ta není ani kyselá ani sladká a je to vynikající. Ony ty zeleninové saláty sterilované jsou asi každý jiný - co výrobce to jiná chuť

  • Anonym | 12. 2. 2007 14:36

    Minimálně tu hořčici je nutné přidat. Nevadí ani trochu majolky nebo tatarky.

  • Ivana Kašparovská | 12. 2. 2007 10:18

    Výborné, přidala jsem lžíci hořčice, sýru jsem měla sice jen 40 g, ale pomazánka byla vynikající, doporučuji. Hodnotím za 1.

  • Ivana C. | 12. 2. 2007 08:20

    Dělala jsem přesně podle receptu a na náš vkus to bylo kyselé. U nás se už dělat nebude.

  • Věra | 12. 2. 2007 07:19

    Pomazánku jsem ze zvědavosti vyzkoušela a musím dodat, že ji budu děla velice často, je vynikající !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to taková vynikající rychlovka.

  • Paja Zupa | 11. 2. 2007 13:59

    Připojuji svoji chválu. Bylo to trochu ostřejší, tak jsem přihodila do robotu vejce (podle původního receptu na ozdobu) a tím zmírnila účinky. Přesto skvělý nápad - takto použít nakládanou zeleninu by mně nenapadlo.Pomazánkové máslo se nahradit podle zvyklostí rodiny - měkký sýr, lučina atd.

  • XY | 8. 2. 2007 19:20

    tO JE VÝBORNÝ NÁPAD S TOU TATARKOU VYZKOUŠÍM, S POMAZÁNKOVÝM MÁSLEM MI TAKÉ CHUTNALO, ALE TA TATARKA BUDE ASI DOBROUČKÁ

  • lenča | 8. 2. 2007 14:45

    Musím souhlasit s O tou.Lepší je dát tatarku,protože s tím pom.máslem to nebylo ono.

  • Pastis Petite | 8. 2. 2007 12:47

    Bezvadné, jen jsem dala méně zeleniny, osolila a opepřila. Kdo by tušil, že se z nakládané zeleniny dá udělat tak výborná pomazánka! Díky!

  • OTA | 8. 2. 2007 11:41

    zkuste místo pom.másla tatarku

  • VERČA | 8. 2. 2007 08:47

    Mile mě to překvapilo,budu ji požívat dále.přidala jsem trochu plnotučné hořčice.

  • Aja | 5. 2. 2007 18:42

    Vyzkoušela jsem, ozdobila sýrem a salámem a byly to chlebíčky jedna báseň

  • Jarka Mastilová | 4. 2. 2007 17:18

    Dnes jsem narychlo dělala pro návštěvu.Namazala jsem tuto pomazánku na větší rohlíky(šikmo nařezané),trochu ozdobila a měla jsem minichlebíčky.Všem chutnaly,takže dávám za 1.

  • Anonym | 29. 1. 2007 19:14

    Chutnalo nám

  • Janaxx | 20. 1. 2007 11:12

    Zkoušela jsem a celé rodině chutná..díky

  • Janinka | 15. 1. 2007 17:59

    Tak jsem to taky včera odzkoušela a dostalo se mi "povolení tuhle věc vyrábět" jak mi řekli doma :-)) Je to opravdu moc dobré, zatím to vršíme na normální chleba (čerstvoučký, voňavoučký ...hmmmm), ale určitě to budu používat na chlebíčky místo majonézových salátů - ty já moc nemusím. Jo a dávám tomuhle skvělému receptu jedničku :-)) Díky!!!

  • Anonym | 13. 1. 2007 20:32

    Stejně jako Dagmar, také kdo ochutné chce recept, jednička

  • Dagmar V | 13. 1. 2007 16:32

    Výborné,donesla jsem ochutnat do práce a všichni chtěli recept

  • Emila Šípová | 11. 1. 2007 19:09

    Nechala jsem se nalákat, bylo výborné

  • AGA | 9. 1. 2007 19:28

    MŇAMKA!!!!! ALE FEFERONKU JSEM RADEJI VYNDALA

  • Lubor Hájek | 9. 1. 2007 19:18

    Výborná pomazánka, část feferonky nechácám je to pikantní

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:25

    Feferonku vyndavám a dávám i pomazánkové máslo s pórkem nebo paprikou a je to také dobré

  • Anonym | 1. 2. 2006 21:59

    Dělala jsem s Hradišťankou a tam byla malá feferonka já jí tam nechala a bylo to tak pálivé, že se to nedalo skoro jíst, to jsem zvorala, musím jí příště vyndat, jak se píše v receptu

  • Stáňa Nová | 31. 1. 2006 22:44

    Moc dobrá večeře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Měkký salám Pomazánkové máslo Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
17
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Vlašská pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact