Jolko je fakt, že na topinky je to vynikající. Topinky počesnekuji a namažu, je to pěkně pálivé, to se na to pije
Včera jsem ji dělala k večeři a všem (i manželovi, který pomazánky nemusí) nám moc chutnala. Je to rychlé a výborné. Malinko ostřejší, takže příště ji udělám na topinky až budeme mít návštěvu a něco popíjet.
dobré, rychlé
Vynikající.
Dnes jsem jí dělala z Moravanky a bez soli a tatarky by nám to nejelo.Chci se jen zeptat,nezkoušeli jste někdo tu zeleninu třeba krátce povařit?Přijdou mi po rozsekání v robotu,opravdu najemno,některé kousky tvrdé.Jinak dobré,rychlé.
Nakoniec som našla v hypermarkete Moravanku, ďakujem za rady. Pomazánku som včera urobila. Pridala som uvarené vajíčka aj trochu majolky. Manžel s deťmi najprv trochu nedôverčivo krčili nosom, ale nakoniec všetkým celkom chutila. Mne osobne najviac chutí na opečených hriankach.
Do pomazánky jsem kvůli manželovi přidala dvě vejce natvrdo (a už jsem pak nezdobila) a namazala jsem jí na obyč čerstvý měkoučký chléb. Bylo to opravdu vynikající. Mně to moc chutnalo i bez těch vajec, ale s nimi to bylo super. Jednoduché, levné, výborné.
Luborku, dělala jsem s Nivou (nebyla to přímo Niva, ale nějaký cizí sýr s modrou plísní). Moc nám chutnalo, ale naše puberťačka si stěžovala, že je to dost ostré, což byla si pravda, takže spíš pro dospělé a k tomu pivečko
Dělala jsem to z Kunovjanky /tak je to napsáno i na třetinkové sklenici/ je ostřejší, ale salám jsem nakrájela na drobné kousky a sýr jsem nastrouhala.
Dělala jsem pomazánku z malé Hradišťanky a byla OK
Dakujem, pohľadám a vyskúšam. Máme radi nátierky.
Andro, nenechte se zmýlit slovem salát: ta Moravanka je prostě směs zeleniny (hrášek, mrkev, petržel, malé okurčičky, cibulky, jedna feferonka a asi ještě něco). Všechno to je naložené v nálevu - no prostě jako třeba samotné okurky. Prodává se to ve skleničkách s červeným víčkem a už od pohledu to je moc hezké :-)) Nevím, jak u vás, ale já ji kupuji v Globusu za 11,50 Kč. Tak snad ji seženete :-)) Pěkný den.
Andra (alebo Andrea?), vidím, že ste zo Slovenska. Jedná sa o sterilizované šaláty, myslím, že sú v 3 dl pohároch.Videla som ich v Bille aj v Tescu a stoja asi 30,- Sk.
Kunovjanka je čalamáda z červené kapie,celeru,mrkve a cibule.Nevím jak velká se prodává,dělám si svoji domácí,ale myslím že to bude třetinka.
Nepoznám Kunovjanku a Moravanku snáď len ako ľudovú hudbu... ... Môže niekto aspoň približne popísať o aký zeleninový šalát ide? A tiež aké množstvo obsahuje 1 "sklenička"?
Pomazánka je výborná,ale mám úplně stejný postřeh jako anonym.Bez přidání 2 lžic tatarky a trochy hořčice nám to připadalo málo pikantní.Je fakt,že feferonku jsem tam nedala z důvodu toho,že se mi ta zeleninová směs už tak zdála dost ostrá,ale v konečném důsledku to chtělo ještě přidat trochu něčeho pikantnějšího.Naše rodina je zmlsaná,takže asi proto :o))
Nezkoušel někdo místo eidamu Hermelín nebo Nivu?
Doporučuji přidat hořčici a trochu strouhaného křenu a vyndat feferonku
Místo pomazánkového másla jsem dala mascarpone a bylo také dobré
Ivano C. já měla podobný problém jako Vy. Je ale důležitý druh zeleninové směsi. Teď dělám z nakládané fit zeleniny, ta není ani kyselá ani sladká a je to vynikající. Ony ty zeleninové saláty sterilované jsou asi každý jiný - co výrobce to jiná chuť
Minimálně tu hořčici je nutné přidat. Nevadí ani trochu majolky nebo tatarky.
Výborné, přidala jsem lžíci hořčice, sýru jsem měla sice jen 40 g, ale pomazánka byla vynikající, doporučuji. Hodnotím za 1.
Dělala jsem přesně podle receptu a na náš vkus to bylo kyselé. U nás se už dělat nebude.
Pomazánku jsem ze zvědavosti vyzkoušela a musím dodat, že ji budu děla velice často, je vynikající !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to taková vynikající rychlovka.
Připojuji svoji chválu. Bylo to trochu ostřejší, tak jsem přihodila do robotu vejce (podle původního receptu na ozdobu) a tím zmírnila účinky. Přesto skvělý nápad - takto použít nakládanou zeleninu by mně nenapadlo.Pomazánkové máslo se nahradit podle zvyklostí rodiny - měkký sýr, lučina atd.
tO JE VÝBORNÝ NÁPAD S TOU TATARKOU VYZKOUŠÍM, S POMAZÁNKOVÝM MÁSLEM MI TAKÉ CHUTNALO, ALE TA TATARKA BUDE ASI DOBROUČKÁ
Musím souhlasit s O tou.Lepší je dát tatarku,protože s tím pom.máslem to nebylo ono.
Bezvadné, jen jsem dala méně zeleniny, osolila a opepřila. Kdo by tušil, že se z nakládané zeleniny dá udělat tak výborná pomazánka! Díky!
zkuste místo pom.másla tatarku
Mile mě to překvapilo,budu ji požívat dále.přidala jsem trochu plnotučné hořčice.
Vyzkoušela jsem, ozdobila sýrem a salámem a byly to chlebíčky jedna báseň
Dnes jsem narychlo dělala pro návštěvu.Namazala jsem tuto pomazánku na větší rohlíky(šikmo nařezané),trochu ozdobila a měla jsem minichlebíčky.Všem chutnaly,takže dávám za 1.
Chutnalo nám
Zkoušela jsem a celé rodině chutná..díky
Tak jsem to taky včera odzkoušela a dostalo se mi "povolení tuhle věc vyrábět" jak mi řekli doma :-)) Je to opravdu moc dobré, zatím to vršíme na normální chleba (čerstvoučký, voňavoučký ...hmmmm), ale určitě to budu používat na chlebíčky místo majonézových salátů - ty já moc nemusím. Jo a dávám tomuhle skvělému receptu jedničku :-)) Díky!!!
Stejně jako Dagmar, také kdo ochutné chce recept, jednička
Výborné,donesla jsem ochutnat do práce a všichni chtěli recept
Nechala jsem se nalákat, bylo výborné
MŇAMKA!!!!! ALE FEFERONKU JSEM RADEJI VYNDALA
Výborná pomazánka, část feferonky nechácám je to pikantní
Feferonku vyndavám a dávám i pomazánkové máslo s pórkem nebo paprikou a je to také dobré
Dělala jsem s Hradišťankou a tam byla malá feferonka já jí tam nechala a bylo to tak pálivé, že se to nedalo skoro jíst, to jsem zvorala, musím jí příště vyndat, jak se píše v receptu
Moc dobrá večeře