• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Vlašimské řízky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlašimské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřový bůček
    • 100
      g sýr
    • 200
      ml mléko
    • sůl
    • strouhanka
    • rostlinný olej (Nebo sádlo na smažení)
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce pivo
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň několik hodin, aby se mléko do masa nasáklo. Před přípravou směs osolíme a na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky podobné řízkům. Obalíme je v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vejce, piva, mouky a koření, poté ve stouhance a hned je vkládáme do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kuřecí řízky na paprice

Kuřecí řízky na paprice

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 09:11

    Taky je dělám, ale obaluji v klasickém trojobalu. U tohoto receptu mě zaujalo TĚSTÍČKO. Řízečky nejdřív obalíme v OCHUCENÉM TĚSTÍČKU a pak ještě ve STROUHANCE. To určitě vyzkouším.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:03

    No, skvělé to je určitě, děláme to už dlouho, ale pod názvem Holandské řízky

  • Lucie F. | 19. 1. 2009 16:39

    Vypada to lakave!

  • Daniela O. | 20. 2. 2007 18:35

    Vyborne a jednoduche. Z lenosti jsem pouzila jiz namlete veprove maso a podavala k teto dobrutce zeleninovy salat a cerstve upecenou celozrnnou bagetu. Urcite je to dobre i za studena,ale nemuzu posoudit,protoze nic nezbylo. Dekuji za recept a davam do oblibenych. Jeste dotaz...Muzu pro snizeni kalorii pouzit pecici papir a delat v troube?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Pivo Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka…
18
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Vláčný velikonoční beránek
Vláčný velikonoční beránek
Vláčný žitný chléb
Vláčný žitný chléb
Vládní bábovka
Vládní bábovka
Vlašský salát podle ČSN
Vlašský salát podle ČSN
Vločková pomazánka
Vločková pomazánka
Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Vločková smaženice nejen s droždím …
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact